Форум: Духовност, езотерика -> Проблясък

© 2005-2007 www.fenomenibg.com
http://www.fenomenibg.com

URL за тази дискусия
http://www.fenomenibg.com/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=8&forumid=7


© Посетител :

2006/1/11 23:15
 Днес размишлявайки почти като на шега за религията ми се врътна един въпрос в главата, който с течение на разгадаването му само дето не ме уби..
Ставаше дума за това, защо при прелъстяването на Ева с ябълката според Старият Завет Дявола избира формата на змия....."змия"-женски род,единствено число.....защо ако Сатаната е мъж би избрал ролята на жена..за да съблазни жена ???...освен ако женствеността не е неговата същност.
В статийте за Санта Клаус прочетох нещо което на мен лично не ми бе известно, но което напълно отговори по определен начин на въпроса ми и потвърждава моя път на мислене : "Една от най-добре познатите анаграми в окултният свят е тази на Санат Кумара. Constance Cumbey в нейният бестсейлър – “Ню-Ейдж” - разобличаващата книга The Hidden Dangers of the Rainbow пише: Всички “Ню-Ейдж” последователи наричат просто Санат Кумара - Бог. От техните [NA (New Age)] доктринни справочници написани от Блаватска и Алис Бейли, разбираме, че те свързват Санат Кумара с Венера, а от окултните трудове знаем, че Луцифер и Венера са едно и също (!!!)."
Значи: ако приемем, че
1.Луцифер = Венера
2.Венера = Жена (всеизвестно е, че женският символ е Венерата) .........то от тук можем спокойно да заключим , че Луцифер = Жена

От тук става ясно защо Ева е била съблазнена именно от змия и защо съществуват лошите митовете за жените....не е ли именно тя тази която съблазнява мъжете, и лесно може да ги докара до лудост чрез плътски удоволствия, не е ли тя в действителност по -хитрата и по лукавана...не е ли жената тази на която и е забранено да влиза в джамия и не ходи на мюсюлмански погребения.

Струва ми се някак странно всичко това? Вие как мислите?

© 2005-2007 www.fenomenibg.com
http://www.fenomenibg.com

URL за тази дискусия
http://www.fenomenibg.com/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=8&forumid=7