FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно меню


/  Индекс на форумите » Алтернативни форуми » История и древни цивилизации

     ≡  Zagadkite na Bylgaria


  
 Принтирай темата 

§Drizzle # 1 ≡ Zagadkite na Bylgaria

Нов

Drizzle


Публикации: 1 от 2007/4/7


Антрополози от френския Институт за доисторическата епоха и за геология на четвъртичния период при университета в Бордо са открили в българската пещера Козарника рисунки и знаци, датирани отпреди 1,2-1,4 млн. години. Това е най-древният паметник на символното мислене, проявено от човека и регистрирано където и да било по света. Рисунките и знаците са нанесени върху кост от неизвестен бозайник.

Сензационното съобщение четем в руския Lenta.ru.Откритието предизвиква нееднозначна реакция сред учените. Според някои експерти, по това време в нашите земи са живели представители на предчовешкия хоминид питекантропос, който не е бил способен на символно мислене. До него дорасъл едва Homo Sapiens преди няколко десетки хиляди години . Други специалисти са на мнение, че артистичните способности и умението да се разсъждава чрез символи има значително по-дълга предистория, отколкото се е предполагало доскоро. Става въпрос за твърде радикална еволюционна крачка, каквато не може да бъде направена в толкова съкратен срок, смятат те. Досегашните разкопки в пещерата Козарника регистрират човешко присъствие в нея през последните 900 хил. години, но тази датировка беше направена с надлежни научни методи преди да се стигне до най-старите археологически пластове. Северозападна България крие още много тайни от дълбоката древност на човечеството.

Край Варна бяха намерени и най-старите предмети от изкуствено добито злато. Тамошният халколитен некропол бе открит случайно при изкопни работи през 1972. До днес са проучени близо 300 гроба с голямо количество златни предмети с общо тегло над 6 килограма. Те изпълняват функцията на символи на властта - най-древните, познати в историята допреди последното откритие. Датират от средата на четвъртото хилядолетие преди Христа и са по-ранни от първата династия на фараоните в Египет.

Още от седмото хилядолетие преди Христа у нас са разкрити около 700 археологически обекта, повечето от тях - съсредоточени в Северозападна България или в съседни райони. Този при Караново, Новозагорско, учените наричат "Дворец на праисторията". Там бяха намерени повече от 100 антропоморфни и зооморфни фигури, култови масички и жертвеници, модели на храмове, които разкриват представите на нашите предшественици за света около тях. Жителите на древното селище са имали календарна система, фиксирана с редове от знаци, врязани в основата на модел за пещ. Ползвали най-древните в Европа пиктограми, открити в Градешница, Врачанско. Култова сцена от Овчарово, Търговищко, представя ритуалите през тази далечна епоха, които свидетелстват за развита религиозно-митологична система. Един от златните рудници край Стара Загора е снабдявал със суровина значителен регион на Югоизточна Европа. Естествено е именно в Северозападна България да бъдат намерени най-древните човешки рисунки и писмени символи. Но възрастта на откритото от френските антрополози наистина изумява.

....но събитията не свършват дотук, защотот плочката от Градешница вече "проговори"!

:-o Отскоро на сайта www.institutet-science.com на анлийски и български може да прочетете повече за съвсем новите /СЕНЗАЦИОННИ/ разкрития на доктор Стефан Гайд по повод най-древната в света тракийска писменост на плочката от Градешница и други артефакти! По книжарниците вече може да се закупят и двете части на книгата му “Тракийското писмо декодирано”.

»07.04.07 - 12:23 Профил

§alucard # 2 ≡ Re: Zagadkite na Bylgaria

Нов

alucard


Публикации: 8 от 2007/11/4


Интересна статйка и още едно доказателство че американските учени са глупави, много отдавна беше доказано че на земята заедно с пра историческите хора са се разхождали и така да се каже съвременни хора защото са намирани такива скелети на същата възраст а да не говорим колко открития има потулени заради това че ще се налага да се пренаписва историята на света и че няма да сме точно еволюирали.
»02.04.08 - 22:13 Профил

§krsnika # 3 ≡ Re: Zagadkite na Bylgaria
Навлиза в материята
Навлиза в материята

krsnika


Публикации: 16 от 2009/1/8


Naplno sam sglasen s alucard. Tova dokazva i 4e blgarite sme velik narod.
»20.03.09 - 18:43 Профил

§creaper # 4 ≡ Re: Zagadkite na Bylgaria

Нов

creaper


Публикации: 8 от 2007/10/1


Аз отдавна си мислех че земята е била посещавана от "древните астронавти" и съм се оказал прав.Ама се чудя защо не съм го видял по новините за новина от такъв мащаб биха излъчили нещо,освен ако някой не иска да узнаем истината.

ПС:нищо чудно някой могъщо правителство като арогантните хамериканци да стои зад това :-? :-? :-? :-?
»16.07.09 - 01:20 Профил
 Принтирай темата 

   

Потребители онлайн

Общо 1 потребители са онлайн.

[ Администратор: Geo ] [ Модерира: Vesi ]

Търсене

Ключови думи:    

[ Разширено търсене ]

Права

Вие не можете да публикувате мнения.
Вие не можете да редактирате мнения.
Вие не можете да добавяте анкети.
Вие не можете да прикачвате файлове.
Вие не можете да отговаряте в теми.
Вие не можете да изтривате мнения.
Вие не можете да гласувате.
XML / RSS
- Страницата е генерирана за 0.11 Секунди -