|
romashka |
# 8 ≡ Re: нещо , което не мога да си обясня ... |
Нов
Публикации: 8 от 2008/3/2
|
|
Щте ви разкажа за моите прародители-4увала сам за родовите проклятия.Бях дете,когато дадох обещтание и не го изпалних.Преживях много и все лошо.Това е изповед и открито писмо до роднините ми в Австрия.Играехме 5 приателки.Бях гладна и изти4ах по сталбите.Грабнах филия намазана с кисело мляко.В мига когато отново хуквах,костелива рька ме сграб4и.Ком НЕДА КОМ-ме повика плашещ старжещт глас.И прабаба ми занарежда Какво доживях аз старицата Вну4ката ми австрииката да играе с турци,цигани и бьлгари.Сядаи тук.И запомни-щте те прокална,ако неизпалниш волята ми.Това не е твоята страна,твоят народ,Сега си на 7год. като пораснеш щте отидеш в Австрия в град Батуня или пак с Б /непомня/.Там имам 5-ма братя,аз сам наи-малката.Много се оби4ахме.Богати сме...Попитах я какво озна4ава това,тя ми отговори ,4е тук в Балгария сме били бедни ,нямало какво да ядем.Посо4их и филията с хляб.Скара ми се 4е разговарям с нея на балгарски.Тя все лежеше,боледуваше,но щтом беше будна ме у4еше да сам говорела нашия език..Немския не ми харесваше,пак и тя ме плашеше.после повтари-обещтаи ми,4е щте отидеш и щте ги намериш или щте те прокална.Обещтах и и с бясна скорост се втурнах кам игрите.И ЗАБРАВИХ ЗА СЛЕДВАШТИТЕ 35 ГОДИНИ.Бяха минали,когато тихо ридаех до ков4ега на баба ми.Костелива рька ме хвана за китката.Обзе ме необясним страх.беше непозната жена,сбра4кана,цялата 4ерно Разказа ми страшни нещта,които далбоко в себеси знаех,но не с подробностите.Нещта от ,които и до днес ме побиват трабки и неизлизат от ума ми.От тогава все се вращтам кам проклятието на прабаба ми Елена,австрииката.усещтах го,4е деиства с разрушителна сила спрямо мен и близките ми СЛЕДВА ПРОДАЛЖЕНИЕ |
|
»13.02.10 - 07:07 |
|
|
romashka |
# 9 ≡ Re: нещо , което не мога да си обясня ... |
Нов
|
|
Вси4ко запо4нало през Австро-Унгарската воина.Прародителите ми заедно с парвородната си дащтеря избягали с кораб от Австрия и избрали да спрат в Русе.Прабаба била дребна,слаба и изклу4ително красива,бременноста и ж 4-я месец не ли4ала.Митни4ар я драпнал за раката и я попитал иска ли близките и да са живи.Поискал я за себеси,блубил се в нея от прав поглед.Проговорил на неиния език и и казал,4е никои не го интересува,тои бил главния.Тя се разплакала.Сабрали се митни4ари,но вси4ки гледали изплашено и мал4али.Вазрастен служител явно се смилил над тях и с жестове ги подканил да бягат.Посо4ил с поглед фаитон с коне.Оставили багажа си и хукнали.Скрили се в село на 30 км.от Русе. За щтастие успели да вземат сьс себеси парите и златото,които носели.Купили кащта ,земя.Прадядо свирил по сватби.Хората им се радвали,нарекли ги БУЗУКИ.Голямата им дащтеря била на 12г.и надминавала по хубост вси4ки моми4ета в селото.Раз4уло се,дошли наи-богатите хора от саседно Ново село да я искат за недагавия си син.Не я дали.Онези си таргнали,но след дни се варнали .Било ощте светло,моми4ето играело босо на улицата.Брадясали конници я обградили безмалвно,а един от тях я грабнал и вдигнал като перце.Когато хората 4ули писаците и било касно.Конниците препускали кам русенското Ново село.Вси4ки таргнали да тарсят детето детето,защтото оби4али австрииското семеиство.Напразно.Срещту тях насаскали ку4ета и отри4али да са откраднали девоиката |
|
»13.02.10 - 07:33 |
|
|
romashka |
# 10 ≡ Re: нещо , което не мога да си обясня ... |
Нов
|
|
Никои и никога не видял сина им и моми4ето.прародителите ми решили да се варнат в Австрия с новородното си дете ,но садбата за пореден пат ги покосила.Варлувала холера и шарка,а на митницата ги спрял сащтия на4алник.Щтом ги видял ги заклиу4ил в полутамна стая и се запилял на някаде.Те викали и удряли по вратата.Сабрали се служителите,а тои се варнал и наредилда се стои дале4е от семеиството.Посо4ил дядо и казал да го товарят на кораба,защтото е болен.Взели и бебето,а тя пла4еики успяла да го изтрагне от рацете им.Разделили сапрузите.Ударили пе4ат ,писали нещто в паспорта на прадядо ми.Не можел да се варнеБаба Елена избягала с детето.Помогнала и някаква жена.Прадядо изпращтал пари по хора ,но пове4ето из4езвли и нестигали до нея.След 3 г тои влязал в страната под 4ужда самоли4ност Решили да продадат вси4ко,да намерят голямата си дащтеря и да се варнат в Австрия.Тои отишал на пазара в Ново село,питал ,разпитвал за детето си ,а ве4ерта не се прибрал.На другата сутрин го открили с отрязана глава,а златният му 4асовник и кесията с парите били непокатнати.Не намерили убиеца.Никои и никога не 4ул пове4е и за моми4ето.ВСИ4КО НАПИСАНО Е ИСТИНА И СЕ ОТНАСЯ ЗА МОЕТО СЕМЕИСТВО-ДНЕС САМ ТАЖНА,БОЛКА И СТРАХ СА СКОВАЛИ ДУШАТА МИ ЗАТОВА ВИ ГО СПОДЕЛИХ |
|
»13.02.10 - 07:57 |
|
|
Подобни теми
|
|
|
Потребители онлайн | Общо 1 потребители са онлайн.
[ Администратор: Geo ] [ Модерира: Vesi ] | | |
ПраваВие не можете да публикувате мнения. Вие не можете да редактирате мнения. Вие не можете да добавяте анкети. Вие не можете да прикачвате файлове. Вие не можете да отговаряте в теми. Вие не можете да изтривате мнения. Вие не можете да гласувате.
|
|