FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюКонспирации : Zeitgiest The Movie - с български субтитри
Публикувано от Geo на 2008/3/1 14:33:13 (22499 прочита )

Zeitgiest The Movie - с български субтитри

Zeitgeist The Movie - Цайтгайст
 
Скоро ще излезе Излезе последната и финална версия на филма Цайтгайст (Zeitgeist - The Movie) - сборен филм, разкриващ редица световни конспирации - от християнстката религия и религиозните институции, през 11 септември до глобалната финансова система и подготвяния Нов световен ред. Имах удоволствието, след координация с режисьора на филма, да направя официалните български субтитри за последната версия на филма. Субтитрите са отлично синхронизирани за последната версия и преводът е пълен.
 
Субтитрите можете да свалите от сайта на филма или от Fenomenibg.com като кликнете тук. Филма може да изтеглите от международен торент като кликнете тук. В момента търся човек с права да качи филма в arenabg.com или zamunda.net след като излезе, за да стане свободно достъпен (ресурсите на този уебсайт не позволяват това). Ако знаете английски, кликнете "още" отдолу, за да гледате предпоследната версия на филма онлайн (но без субтитри) от Google Video.


ZEITGEIST


Свързани връзки
#Повече за Конспирации
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел

jediguardian Re: Zeitgiest The Movie - с български субтитри

Нов

jediguardian

Регистриран на: 2007/6/23
Постове: 8
От:


А каква е разликата между финалната версия и тази, която я има от доста време?
»2008/3/1 15:46 Профил

Geo Re: Zeitgiest The Movie - с български субтитри
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Цитат:

А каква е разликата между финалната версия и тази, която я има от доста време?


96% е същото, но има добавени някои епизоди, други са леко орязани, говорим за части от по 1-2 минути. Началото на филма е абсолютно преработено - 3.5 минути изцяло нов епизод...
»2008/3/1 16:33 Профил Посети уебсайта

motronix Re: Zeitgiest The Movie - с български субтитри

Нов

motronix

Регистриран на: 2008/3/4
Постове: 3
От:


Здравей Geo,

Поздравления за труда. Аз самият превеждах филма последните 6 месеца. И този превод здраво ме изгърчи, защото от интерес започнах да проучвам и фактите и съм потрошил ужасно много време за превода на всяко едно изречене. Виждам че и ти си вложил много душа в превода, безсънни нощи и оправяне на тайминг. Към момента вариантите на български превод на този филм са три verannika,momo и geo. Да се бяхме открили по-рано, можеше да го правим заедно и щеше да е по-лесно и за трима ни.

Както и да е прегледах превода, който си публикувал и виждам, че има доста неточности в части на филма, по чиито превод съм работил много.
На места превода е станал много дълъг и е невъзможен за четене. Това е проблем по който също работих много време с цел да съкратя репликите, без да се губи смисъла. В началото и аз направих буквален превод и стана много дълъг затова в последствие направих 6 пълни цикъла на дооправяне на субтитрите, синхронизация и осигуряване на повече време за прочитането им.

Също така откривам, някои неточности и в моя, които пък ти си ги представил по-добре. Предложението ми е да зглобим едни субтитри, които да наречем българския превод на филма и които да изпипаме по възможно най-добрия начин. Тъй като моята цел да го преведа, а предполагам и твоята беше, колкото се може повече хора да гледат филма и да разберат съдържанието по максимално автентичен начин. Освен това ти имаш превод на въвеждащата част на филма, а последния превод, който аз съм правил е на Remastered Edition. Ето ги моите преводи:


ZEITGEIST 2006: http://kolibka.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=5625.0;attach=853

ZEITGEIST 2007 Remastered: http://kolibka.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=5639.0;attach=855


При ZEITGEIST 2008 явно превода е като от 2007 с изместване на всички субтитри с около 3 мин напред и добавяне на превод в началото. Тази нова версия е излязла буквално вчера или онзи ден. Ще съм благодарен ако разполагаш с английския текст на тази начална част да ми го изпратиш. Това ми е мейла: motronixco@yahoo.com

Аз ще гледам филма с твоя превод. Ще се радвам и ти го гледаш с моя и да обсъдим конкретни корекции по тях, можем и на по чашка бира да се видим и на живо да обсъдим някои пасажи, а и филма като цяло. Имаме време до 15-ти. Ако случайно verannika прочете това ще е супер и тя да се присъедини.

Успешна седмица от мен,

Момо
»2008/3/4 17:36 Профил

motronix Re: Zeitgiest The Movie - с български субтитри

Нов

motronix

Регистриран на: 2008/3/4
Постове: 3
От:


Да прочетох субтитрите от превода ти. Има много работа по тях още. В момента са на нивото на моите от преди 4 месеца. Има доста английски субтитри, които се намират буквално след съответния им превод. Вероятно това им е първия цикъл на превод. Не казвам всичко това, за да наложа мнение или да се самоизтъкна. Просто много държа точно за този филм субтитрите, които ще тръгнат на бългаски да са издържани. Предлагам да поработим по моя превод, за да го направим най-якия и да стане НАШИЯ превод, като накрая ще напишем имената и на трима ни Geo,Momo и Verannika, защото и тримата са сме си потрошили нечовешко количество от свободното време, за да го има.

Това е от мен, очаквам твоя отговор,

Момо
»2008/3/4 18:51 Профил

motronix Re: Zeitgiest 2008 Final с пълни и коректни бълтарски субтит

Нов

motronix

Регистриран на: 2008/3/4
Постове: 3
От:


Ето го и превода на финалната версия на филма ZEITGEIST,
която излезе днес и може да бъде свалена чрез торент от сайта
на филма ( www.zeitgeistmovie.com ). Естествено има промяна
спрямо 2007, тъй като има реч на Римпоче лама в началото на
филма. Твърдя че това са най-пълните и коректни български
субтитри за филма, които плуват в момента в интернет, тъй като
вече 6 месеца се занимавам с този филм.

За завършването на този превод използвах по малко от преводите
и на Geo и verannika, така че разглеждам този превод, като наш
общ превод, макар и да не сме се виждали никога.

ZEITGEIST 2008 Final български субтитри тук:

http://kolibka.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=5654.0;attach=871

Приятно гледане,

Момо

[ Edited by motronix On 2008/3/6 18:58 ]
»2008/3/5 19:09 Профил

Geo Re: Zeitgiest 2008 Final с пълни и коректни бълтарски субтит
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Днес се върнах и видях коментарите. Прав си, открих си пропуснатите 2-3 реда и оправих на доста места дългите субтитри. Новата версия е качена http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=169
»2008/3/5 20:32 Профил Посети уебсайта

alhimika Re: Zeitgiest The Movie - с български субтитри

Нов

alhimika

Регистриран на: 2008/8/24
Постове: 1
От:


Ха стига бе търговския център не е разбит от терористи, Бен Ладен е светец, земята не е кръгла, Буш е извънземен, слънцето изгрява от запад, а пък аз съм трамвай :-D
»2008/8/24 18:48 Профил
- Страницата е генерирана за 0.1 Секунди -