Алтернативният портал


Индиец живее 50 години по дърветата
Тема: Човекът Дата: 2006/5/2

   83-годишният индиец Гайадар Парида живее от повече от 50 години по дърветата, предава агенция ДПА, цитирайки местната ИАНС. Мъжът от източния щат Ориса напуснал цивилизования живот след скандал със съпругата си и от половин век не се е връщал в града.
 
Бабула, 55-годишният сина на Парида, много пъти молил баща си да се върне при семейството, но родителят бил и все още е непоколебим, въпреки напредналата му възраст.
 
Съвременният индийски Тарзан разказва, че отначало живеел на петметрово дърво манго, докато силна буря съборила ствола и мъжът бил принуден да си търси нов дом. Така той се заселил в короните на няколко двуметрови дръвчета...


Парида разказва, че се почуствал по-истински човек още от момента, в който започнал да живее сред природата. Новият му начин на живот толкова му харесал, че не сметнал за нужно да слезе от дома си дори за сватбата на сина си или за раждането на внуците си.
 
Имало е дни, в които 83-годишният мъж не е хапвал нито хапка храна и е събирал вода от сутрешната роса по листата на дърветата – толкова силно е било желанието му да не слиза от дървесния си дом.
 
Местните жители възприемат Парида почти като месия и полу-бог. Доказателство за това им дават поне два факта. Първият е, че нито веднъж досега мъжът не е бил ухапан от многото отровни змии, които делят с него короните на дърветата.
 
Освен това неговият дом изобщо не бил засегнат от сериозния циклон, върлувал в провинцията Ориса през 1999 г. и наводнил целия регион около дървесната къща на Парида.
 
 
Източник: www.dnes.bgСтатията е от .: FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки и др.
http://www.fenomenibg.com

URL адресът на тази статия е:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=137