Алтернативният портал


Алтернативна и клинична медицина
Тема: Човекът Дата: 2006/6/3

 Билки и хапчета, алтернативна медицина и клинична медицина.
 Алтернативната медицина е област, за която може да се говори с дни. Има изписани хиляди книги по темата, както от български, така и от чужди автори. В тази статия ще направим само кратко сравнение между алтернативната (природна, естествена) медицина и клиничната такава.
 
Надяваме се, че това ще ви помогне по-добре да разберете грижите за вашето здраве да направите един по-осъзнат избор в тази насока.
 
 


 
 
   Алтернативна медицина  Съвременна медицина
 Симптоми  "Слушаме" какво ни казва тялото, наблюдаваме неговите признаци и ги използваме като водачи при лечебния процес.  Притъпяване, потискане или пълно отстраняване на симптомите, най-често считайки, че симптомът е самата болест и никога не се стига до причината за този вид "съобщения" на тялото.
 Фокус  Да се създаде здрава личност Да се разруши, унищожи или излекува заразата 
 Метод на
лечение
 Създаване на подходяща среда на живот за тялото, така че то да може да се лекува само. Това се прави чрез промени в начина на хранене (менюто), движение, лекуване на емоциите и на начина на живот като цяло. Подкрепа. Атакуване, унищожаване или премахване на болестта, използвайки хапчета и хирургически методи. Променяне или премахване на неправилно функциониращите части или органи. Намеса. 
 Терапевтични продукти  Природни продукти: цели плодове, зеленчуци, зърнени храни, семена, кълнове, ядки (сурови), билки. Сокове от същите. Никакви вредни странични ефекти.  Продукти, произведени от човека: изолирани хапчета и таблетки, произвеждани от нефтени продукти и токсични елементи. Изкуствено произведени минерали и витамини. Множество вредни странични ефекти.
 Терапевтични методи и средства
Вегетариански (или веган) хранителни програми, програми за изчистване и деинтоксикация,  движение и физически упражнения, хидротерапия, лекуване на емоциите и
Промени в начина на живот.
Хирургия, радиация, токсична химиотерапия, стимуланти, успокоителни и подтискащи лекарства, месни диети, диализи, оперативно отваряне на дебелото черво, промените в начина на живот и навиците рядко се дискутират.
 Емоции  Позитивна нагласа, сила, вяра в природата/Бог, любов, смях, зареждане с енергия.  Негативна нагласа, тревога, безпокойство, загриженост, страх, слабост, депресия, не контролираш състоянието си. Животът ни е в ръцете на други.
 Отговорност Ние създаваме нашето здраве и жизнен тонус, така че ние можем да го променим като се самолекуваме. Ние държим нещата под контрол.  "Разболях се". Аз съм "нещастна жертва". "Докторе/Господи, моля те, изцери ме". 
 
Ако имате идеи, какво може да се добави към таблицата, моля споделете в коментарите отдолу. Аз лично бих добавил - Цена: Поносимо за всеки | Отвратително скъпо...Статията е от .: FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки и др.
http://www.fenomenibg.com

URL адресът на тази статия е:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=139