Алтернативният портал


Сеизмичното оръжие - кошмарът на бъдещето (настоящето) ?
Тема: High-Tech Дата: 2008/7/16

Сеизмична война? "Земетресенията са заплахата на бъдещето", алармира сеизмологът Кери Сий от Калифорнийския технологичен институт. Населението на Земята наближава 7 милиарда, а повече от 40 града с население от над един милион души се намират на разстояние до сто километра от сеизмично активни зони. Днес рискът от мощен трус с колосален брой жертви е по-голям от всякога. Земетресенията са най-разрушителното природно бедствие, способно да срине икономите на цели държави, а ужасът, отчаянието и паниката, които причинява, са неописуеми. А какво би се случило, ако най-свирепата стихия бъде овладяна от злия гений на копнеещи за световно господство стратези и превърната в оръжие за масово унищожение?Земетресенията възникват в зоните на субдукция (подпъхване) на литосферните плочи, плуващи в океан от полуразтопени скали. Колосалната енергия, отделяна при термодинамичните процеси в нажеженото земно ядро причинява мощни вихри в мантията, които се издигат нагоре, надигат и разчупват земната кора. Внезапните и бързи размествания (със скорост до 8000 км/ч) на скалните пластове в зоните на разлом освобождават огромни количества енергия и пораждат трусове. Възможно ли е земетресенията да бъдат изкуствено предизвикани? Геолозите и сеизмолозите разполагат със солидно досие, което доказва, че човек неведнъж е смущавал равновесието на земните пластове.  Инжектираните при огромно налягане в земните недра отпадъчни води на ядрената електроцентрала в Денвър (Колорадо) причиняват серия от трусове в периода 1962-1965 г. Няколко силни труса "саботират" нефтените сондажи край руския град Нефтегорск. Катастрофалното земетресение в Спитак (Армения) отнело живота на 45 000 души през 1988 г., ударило два дни след подземен ядрен взрив с голяма мощност в Семипалатинск (Казахстан). Масираните бомбардировки на НАТО в Югославия през 1999 г. и на САЩ в Афганистан и Ирак през 2001-2003 г. също причиниха серия от силни земни трусове, някои от които достигнаха магнитуд от 6,8 по скалата на Рихтер и взеха човешки жертви.

"Земята може да бъде разрушена, ако се генерират вибрации в резонанс със геомагнитното й поле". Още в 1912 г. легендарният учен от хърватски произход Никола Тесла  (1856-1943 г.) обявява, че е направил откритие, което може да има унищожителен ефект, ако бъде употребено във война. В коментар от февруари същата година The  World Today признава, че експериментите на Тесла в областта на телегеодинамиката се определят от някои учени като "контролирани земетресения". Тесла има повече от 1000 изобретения и открития и 800 патента в областта на електротехниката и радиотехниката, създава първия високочестотен трансформатор, радиолокатора и първите радиоуправляеми самоходни механизми (телеавтомати). В 1899 г. в лабораторията си в Колорадо Спрингс (САЩ) Тесла конструирал огромен безжичен осцилатор (генератор на електромагнитни трептения), който извличал енергия от земното магнитно поле. Инсталацията с общ диаметър 16 м се състояла от два цилиндрични индуктора в основата на конструкцията, свързани с трети - 60-метров пилон (бобина) с прикрепена на върха му метална сфера. Усилващият трансмитер на Тесла (Tesla Magnifying Transmitter) генерирал милиони волтове електричество и мълнии с дължина 41 метра, тътенът от които се чувал на разстояние до 25 километра. Очевидци с изумление съзрели внушително тридесетметрово светещо кълбо, което кръжало около експерименталната кула. Насочвайки лъчите на трансмитера към земните недра, Тесла открил, че може да провокира усилващи се механични трептения в литосферата. Електромагнитният залп образува т.нар. скаларни вълни, които се подхранват от мощното електромагнитно поле, генерирано от течното земно ядро. Чрез интерферометрични техники скаларните вълни могат да се фокусират в лъч с огромна енергия. Насочен към произволна точка на земното кълбо, лъчът провокира мощни механични и електромагнитни вибрации в скалните породи, през които преминава и причинява земетресения. Тесла твърдял, че само за няколко седмици неговият трансмитер бил способен да провокира толкова мощни трусове, че "земята ще се издига и пропада на стотици футове, реките ще излязат от коритата си, сградите ще бъдат сринати, а цивилизацията - практически унищожена".

Американският ядрен инженер Томас Биърдън е убеден, че военните ведомства на суперсилите отдавна работят върху създаването на тектонично оръжие. През 1975 г. сенаторът Клейборн Пел призова федералното правителство към международно споразумение, "преди военните лидери да започнат да манипулират климата и да създават земетресения срещу своите врагове". Двете суперсили се решават на компромис и в 1976 г. сключват договор, по силата на който се налага забрана върху използването на разработки в областта на геофизиката за военни цели. Но де факто въпреки заключителното съглашение милитаристичните експерименти се засекретяват и продължават, замаскирани като  научни изследвания и т.нар. "технологии с двойно предназначение". Скандалният политик Владимир Жириновски неотдавна заяви, че "Русия разполага с оръжие, по-мощно от ядреното". До началото на 90-те години на ХХ век руските учени работели успоредно по проект за класическо тектонично оръжие, поразяващо врага със серия от подземни ядрени взривове в зони на сеизмичен риск (проектът "Вулкан") и Тесла - технология за изкуствено предизвикване на трусове. По данни на "Ню Йорк Таймс"  в средата на 70-те в московски институт започват тестове на 40-тонно устройство, способно да генерира магнитно поле, 250 000 пъти по-мощно от това на Земята. Целта на експеримента била посредством контролирано бомбардиране с определени честоти на земната кора да се изучи механизмът на възникване на трусове и да се предотвратят бъдещи катастрофални земетресения. Западни експерти изразяват съмнение, че проектираният впоследствие Магнитохидродинамичен (MHD) генератор не е нищо друго, а работещо тектонично оръжие на Съветите. В статията си "Земетресенията - естествени или причинени от човека" Джейсън Джефри не изключва версията прототип на MHD да е причинил мощното земетресение в Тянгша (Китай) на 28 юли 1976 г., което отнема живота на повече от 650 000 души. Малко преди първите трусове в 3,42 ч. след полунощ небето се осветило като по пладне. Избухнали мистериозни илюминации с бял и червен цвят, които се виждали на разстояние над 300 километра. Листата на много дървета се овъглили, а някои растения били обгорени от едната страна, сякаш от въздействие на кълбовидна мълния. Ядреният физик Томас Биърдън е убеден, че странните сияния, светещи тела и изгаряния, предшестващи труса в Китай са пиезоелектрически феномени, породени от бомбардирането на земната кора и атмосферата с високоенергийни лъчи на геофизично оръжие.

От мистичния здрач на пропагандни догадки, научни спекулации и гротескна визия за свръхчовешките способности на врага от Студената война изплува и американската програма HAARP (Активна високочестотна програма за изследване на полярното сияние). Водещи специалисти в САЩ разработват високочестотни генератори, снабдени с лъчево оръдие, способни да трансформират в плазма атмосферните йони при свръхвисоки температури. В този експеримент участва и най-големия в света йоносферен нагревател - устройство, бомбардиращо горните слоеве на атмосферата с гигавати високочестотни радиовълни. Въздействайки върху интензитета на генерираното от земното ядро геомагнитно поле, създателите на геофизичното оръжие практически са в състояние да програмират наводнения, тайфуни, смерчове и дори земетресения във всеки регион на планетата. Счита се, че изградените по програмата HAARP високочестотни излъчватели са разположени в норвежкия град Тромсьо и във военната база на САЩ Гакхон на 450 километра западно от Анкъридж (Аляска). След въвеждане в експлоатация на третия, най-мощен излъчвател в Гренландия, геофизичното оръжие ще бъде в състояние да промени пейзажа на цяла Евразия от Атлантическия до Тихия океан. Поредица от аномални явления, съпровождащи катастрофалният трус в Измит (Турция) на 17 август 1999 г., погубил над 20 000 души, засилват подозренията, че бедствието е причинено от тест на системата HAARP. Турската уфологична организация TUVPO съобщава за поява на тайнствени обекти с кръгла или триъгълна форма, с бели, жълти,  червени и сини цветове, които се реели в небето и се дематериализирали след 5 до 20 минути. Непосредствено преди земетресението дъното на Мраморно море край Измит "почервеняло", а температурата на водата достигнала 40-45 градуса по Целзий, въпреки, че в района нямало подводни вулкани. Два дни преди труса вълните изхвърлили стотици обгорели тела на риби, крабове и други морски организми. Мрежите на рибарите също били овъглени, а някои от извадените камъни били почернели от въздействието на екстремните температури.

 В книгата си "Между две епохи" (1970 г.) световноизвестният политолог Збигнев Бжежински предрече, че геофизичните оръжия ще бъдат употребени от Великите сили за установяване на новия световен ред. Но на каква цена? Анализатори от сайта Rumormillnews.com твърдят, че катастрофалното земетресение в иранския град Бам на 26 декември 2003 г. е поредния шокиращ пример на употреба на тектонично оръжие за постигане на стратегически военни цели. На 26 декември 2003 г. мощен трус от 6,5 по Рихтер срина градчето Бам в Югоизточен Иран. Загинаха над 30 000 души. Катастрофалното земетресение бе предшествано от  твърде необичайна серия от 4 силни труса (над 6-та степен по Рихтер), ударили твърде отдалечени точки на света само в рамките на ден (25 декември). На 24 декември сайтът WorldNetDaily съобщи, че по данни на разузнаването лидерите на Ал-Кайда Осама бин Ладен и ал-Зауахири се укриват в Иран, близо до границите на Афганистан и Пакистан. Епицентърът на труса от 26 декември е в същия район. Ирански екстремистки лидери отдавна заплашват с ответни удари с балистични ядрени ракети при евентуална атака на Израел, САЩ и Британия и дори споменават за 29 невралгични зони в тези държави, които са проучени от ирански шпиони и ще бъдат обект на нападение в най-скоро време. Дали трусът в Бам всъщност не е удар срещу "Ал Кайда" или сурово предупреждение към Иран, който е заклеймен от Запада като лидер в "оста на злото"?

 "Потенциалните терористи разработват химическо и биологическо оръжие, а също и електромагнитни методи, с които могат да променят климата или да предизвикват земетресения и вулканични изригвания". В този фрагмент от реч на американския секретар по отбраната Уилям Коен от април 1997 г. Пентагонът индиректно призна, че отлично познава арсенала на Апокалипсиса, който заплашва да се изплъзне от контрола на световните суперсили. Възможно ли терористи да разполагат с тектонично оръжие? В изявление за австралийското списание New Dawn Magazine Хидео Мураи, един от лидерите на японската религиозна секта "Аюм Шинрикьо" разкрива, че групата е проучвала трудовете на Тесла с цел създаване на "лазерно насочвани сеизмични оръжия". На 28 май 1993 г. в Западна Австралия е регистриран силен трус, придружен от серия мощни взривове и странно сияние. Епицентърът му бил недалеч от парцел, в който "Аум Шинрикьо" построила секретна лаборатория. Австралийският геолог Гери Мейсън твърди, че земетресението е било тест на " електромагнитно супероръжие". Непосредствено преди смъртоносния трус в Кобе (Япония) през 1995 г., когато загиват над 5000 души, очевидци видели в небето загадъчни червени мълнии. Малко преди да бъде убит от самотен атентатор, Мураи намеква, че бедствието е дело на "Аум Шинрикьо", която употребила устройство, "извличащо енергия от земните недра".

 "Ние ще изпратим вълна от земетръси и ще заличим напълно вашата страна". В началото на август 2004 г. от страниците на излизащия в Лондон вестник "Ал-Кудс Ал-Араби" свързаната с "Ал Кайда" терористична група "Бригади на Абу Хафс ал-Масри" заплаши Италия с кървави атентати и бедствия, ако до 15 дни не изтегли военния си контингент в Ирак. В ултиматума се съдържа първата директна заплаха за употреба на тектонично оръжие. Едва ли обаче зле организираните терористи разполагат с технология, която да причини толкова мащабна природна катастрофа. Реалната угроза идва от сеизмичния хазарт на водещите нации. Авторитетни учени алармират, че вилнеещите в наши дни планетарни катаклизми (особено катастрофални земетресения като неотдавнашното в китайската провинция Съчуан), са провокирани от тестове на авангардни технологии от типа на HAARP. Пробивът в озоновия слой, отслабването на интензитета на геомагнитното поле, което ни пази от смъртоносната слънчева радиация и страховитите метаморфози климата са само "страничен ефект" от инцидентната употреба на най-могъщото оръжие в зората на новото хилядолетие. Дори и най-яростните пориви на природния гняв бледнеят пред последиците от евентуална сеизмична война. За първи път от Сътворението застрашени от тотално унищожение ще бъдат не само всички обитатели на Земята, но и самата планета като небесно тяло. Ще допуснем ли да станем жертва на собственото си безумие? Древно библейско пророчество ни предупреждава, апокалиптичен земетръс че в "края на времената" апокалиптичен земетръс ще затрие човешкия род, опълчил се с ненавист, агресия и жажда за власт срещу божиите закони: "И слънцето стана черно като струнено вретище, и месечината стана като кръв…и небето се дръпна и се нави като свитък, а всяха планина и остров се отместиха от местата си…И бидоха светкавици, гръмотевици и гласове, и биде силен трус, такъв голям и силен трус, какъвто не е ставал, откакто има човеци на земята" ("Откровение на Йоан").
 
Автор: Мирослав Минчев
Статията е публикувана с изричното разрешение на автора.
 
Допълнение от мен: клип, заснет 30-ина минути преди земетресението в Китай отпреди няколко седмици, при което имаше голям брой жертви.
 
 
 
 
Имаше и разкази за предупредено училище, учениците в което излезли навреме преди земетресението да започне и да разруши сградата. Съмнения за естествения произход на земетресението в Индонезия преди няколко години също имаше. Може би бъдещето вече се случва?
 
 
 
 
 


Статията е от .: FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки и др.
http://www.fenomenibg.com

URL адресът на тази статия е:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=177