Алтернативният портал


Череп на извънземен в България
Тема: България Дата: 2005/7/20

Лейла Дегирмън, кореспондент на Балканите за една организация, занимаваща се с изучаване на феномена НЛО, прочита странна статия в Турския вестнк "Миллет", в която се твърди, че през 2001 година в България е открит череп на извънземен...

Лейла Дегирмън, кореспондент на Балканите за една организация, занимаваща се с изучаване на феномена НЛО, прочита странна статия в Турския вестнк "Миллет", в която се твърди, че през 2001 година в България е открит череп на извънземен. "На 21 май, 2001 година, селянин намира необикновен череп в Родопите, България, някъде между Ардино и Мадан, на около 200 километра от София в югоизточна посока". Няколко учени се събират за да изследват находката. Срещата става в Асеновград. Професор Йордан Йорданов, един от най-известните антрополози в Европа, твърди че никога не е виждал човешки или животински череп с подобна форма. Катя Меламет, археоложка в БАН, също потвърди, че не е виждала подобен череп през живота си.

Историята на селянина също е интересна. Той твърди, че сънувал петима мъже в жълти металически дрехи. Те му казали на 21 май да отиде на мястото, където намерил черепа и малък елипсовиден метален обект. Черепът тежи 250 грама и има 6 дупки, които вероятно са за сетивата. Черепът обаче няма устна кухина.

Статията е публикувана в "Миллет" на 4 януари 2002 година. Лейла Дегирмън обаче не успява да открие източника на информацията или други новини по случая. "Миллет" е един от водещите турски вестници.

 

Разбрах, че телевизия 2001 е излъчила репортаж за този череп, но не мога да коментирам, тъй като не съм го гледал лично
Статията е от .: FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки и др.
http://www.fenomenibg.com

URL адресът на тази статия е:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=37