Алтернативният портал


Череп на извънземен в Родопите - част втора
Тема: България Дата: 2005/8/26

През 2001 година Роман Генчев намерен в Родопите, в района на Златоград,  череп с неустановен и до момента произход. Анторополозите от БАН вдигат ръце. Незнанието довежда до извода, че черепът е на извънземен. През 2003 година идентичен череп бива намерен отново в Родопите, този път в района на Асеновград. На мястото има следи от посещение на НЛО. 2 години след случката Fenomenibg.com все още следи развитието на случая и специално за своите читатели взе интервю от откривателя на черепа...

Откривателят на втория череп е Ценко Симеонов - 37-годишен, живее и работи в Асеновград. Ценко е роден през 1966 година в Лъки, Смолянско. Има полувисше образование, специалност "Електрически машини и апарати". В периода 1989-1999 година живее и работи в Добрич, но след това се връща отново в Асеновград.
 
Имах възможността да проведа кратко събеседване с Ценко, през време на което, естествено, му зададох и редица въпроси, свързани с черепа. Също така направих и снимките, които виждате в статията. Друга част от информацията в тази статия е от книгата "Извънземни в Родопите", която той и Валентин Хаджимитов издават през 2004 година, в опит да обобщят информацията за двата черепа и да представят своята гледна точка по въпроса.
 
Ценко се интересува от дълго време от свръхсензитивни възприятия, пътувания извън тялото и сам е имал опитности в тази насока. "Първите си ясновидски сънища получих на 9-10год. възраст. Сънувах как се движа в много странни спирали в пространството. Сънувах неща, които след време се сбъдваха. Това са първите спомени за нещо странно в мен." Астралните опитности и интересът му към езотериката го подтикват да установи контакт с Роман Генчев, когато той идва в Асеновград.
 
Около година и половина по-късно изневиделица се появява втория череп. Историята около намирането му е съвсем обикновена. Въпросният ден Ценко решава да се изкачи на хълма, върху който е построен параклисът "Св. Димитър". Времето е подходящо. От дома на Ценко до параклиса разстоянието се изминава за около час от добре трениран катерач като него. Това е място, кодето той е бил многократно - усамотено, подходящо за медитации. Под него се разстила целият Асеновград, открива се прекрасна гледка към долината на река Чая и склоновете на величествените Родопи. Около дванадесет часа на обяд, подходящо екипиран, той поема по най-кратката и стръмна пътека от подножието на хълма до параклиса. Тя извива между скалите в подножието на хълма и се спуска в обрасло с храсти и гора дере. Без да разбере как, Ценко поема по друга пътека, която води не към параклиса, а към съседния югозападен хълм.
 
Той разбира това едва когато излиза от гората и започва да изкачва стръмния каменист склон. Осъзнал, че се заблудил, той все пак решава да продължи катеренето. Върхът е отрупан с камъни. Той се извисява над параклиса и оттук гледката е още по-величествена. Денят е хубав, Ценко няма за къде да бърза и прекарва там шест-седем часа в медитация, любувайки се на прекрасната гледка. Решава да се върне, когато слънцето се спуска зад сколоновете и започва да се свечерява. По обратния път на пътеката, която води към гората, Ценко се спъва и рита някакъв предмет. В тъмнината той не може да различи какво е това, но когато го взема в ръце разбира, че това череп, подобен на Златоградския. Оглежда мястото. Наоколо няма останки от скелет или тяло. Носейки със себе си странната находка, той се спуска по пътеката към града. Следващите няколко Ценко съобщава и показва странния череп на съседи, познати и приятели и, разбира се, на хората от асеновградското езотерично общество.
 
Черепът се оказва почти идентичен с този от Златоград. Разликата е единствено в размера на костните образувания.
 
Известно време след това при повторни качвания на хълма Ценко намира отломки, които също е трудно да бъдат причислени към срещаните в природата на Земята. Те са безформени назъбени парчета с големина от орех до ябълка. Някои от парчетата са много леки, други видимо приличат на метал, неизвестно какъв. Нащърбените краища и порестата струкутра на късовете и разтопената шлака говорят, че са били подложени на висока температура, вероятно няколко хиляди градуса. Въпросът отново опира до изследване в специализирани лаборатори. Важно е да се определи химическият състав, структурата, температурата на топене и други параметри, които могат да дадат някакво обяснение на обгорелите късове.
 
Междувременно Ценко се подлага на хипнотичен сеанс при д-р. Величков, под погледа на камерата на Емил Доцов. Разговорът е много интересен, изненадва самият д-р. Величков и ведин момент го сварва неподготвен, но напълно потвърждава разказът на Ценко за откриването на черепа. Целия сеанс е предаден в книгата "Извънземни в Родопите".
 
Черепът, естествено, започва да обикаля различни учени. Повечето от тях излизат със становища по въпроса, някои се отказват, от страх за репутацията си. Мнения изказват старши научен сътрудник д-р. Цено Петров, завеждащ отдел "Гръбначни животни" в Природонаучен музей - Пловдив, Димитър Ковачев, уредник на Палеонтологическия музей гр. Асеновград и доцент-доктор Даниело Пешев, завеждащ сектор "Гръбначни животни" в катедра "Зоология и антропология" към Биологиячния факултет на Софийския университет. Правят се рентгенови снимки на черепа, с техния анализ се заема проф. д-р. Ангел Томов, специалист по рентгенология. Мнението на всички тези специалисти е единодушно в това, че те нямат мнение за произхода на черепа. Никой от тях не е успял да оприличи намереният от Ценко Симеонов череп като череп или част от череп на познато съвременно животно или палеонтологична находка. 
 
Ето какво казва самият Ценко, след като вече толкова експерти са се изказали по въпроса за черепа, а всеки момент се очаква да излязат резултатите от пълните лабораторни изследвания на черепа:"След всички мнения на специалистите относно произхода на черепа аз няма какво да кажа. За мен вече не е толкова важно какво точно е този череп. По-важно е, че след него се появи кръг от стопени камъни, които явно са от кацането на летателен апарат. След това имах посещение от извънземни и 25-метрова летяща чиния. След това бях с тях на техния апарат, на техния кораб. Това са неща, които не могат да бъдат пренебрегнати. Дори и този череп да е просто един символ, чрез който са провокирани всички останали събития, ние трябва да сме благодарни за това режисирано (от висша сила) стечение на обстоятелствата, независимо от това какво ще покажат окончателните изследвания на тази костна структура".
 
Като обещание прозвуча отговорът му на въпроса ми:"Какво е мнението ви за Fenomenibg.com - Алтерантивният портал (наследникът на wmyst.hit.bg) и информацията, която се публикува в него?" - "Интересен сайт, има какво да се научи от него. Фактът, че сме стигнали до това интервю значи, че аз ще можем да продължим да го обогатяваме с информация и снимки, поне за това, с което се занимавам аз".
 
Ценко Симеонов и черепа
Ценко Симеонов и черепа (фонът е монтаж)
Планината над Св. Димитър
Хълмът, на който е бил намерен черепът. Вляво, малко по-надолу е параклисът Св. Димитър.
Хълмът отблизо
Хълмът отблизо
Черепът
Черепът
Череп на извънземен в Родопите
 
 
След разговора ми с Ценко останах с впечатлението, че медийният интерес го е изтощил и вече не му се говори особено много за черепа. За него са по-важни другите преживявания, малка част от които описва в книгата си, друга част от които сподели с мен по време на интервюто. Като цяло е спокоен и уравновесен човек, рядко срещам такива хора в днешния забързан и изпълнен със стрес живот, донякъде му завиждам за което.
 
Надявам се, че тази първа авторска статия във Fenomenibg.com ви е харесала, ако имате някакви въпроси или желаете да я обсъдите може да посетите форума на сайта и да пишете в него - http://www.fenomenibg.com/modules/newbb_plus/ .
 
Ваш: webmaster Geo
 
P.S. Искам да направя следната забележка за читателите, които вероятно помнят случая с черепа, уж намерен край Белинташ от 38-годишен пловдивчанин, който твърди, че получил сънища, в които същества го приканват да отиде там и да вземе нещо. Той твърди, че черепът е на извънземен и започва да се старае всячески да предизвика медиен интерес и интереса на специалисти от най-различни сфери. Бързо се установява, в черепът, който е "намерил" пловдивчанинът е череп на говедо, но с липсваща лицева част и долна челюст.Статията е от .: FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки и др.
http://www.fenomenibg.com

URL адресът на тази статия е:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=83