FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюВажно: прочетете тази статия относно достоверността на материала отдолу!
България : Череп на извънземен в Родопите - част втора
Публикувано от Geo на 2005/8/26 2:09:24 (86596 прочита )

Череп на извънземен в Родопите - част втора

През 2001 година Роман Генчев намерен в Родопите, в района на Златоград,  череп с неустановен и до момента произход. Анторополозите от БАН вдигат ръце. Незнанието довежда до извода, че черепът е на извънземен. През 2003 година идентичен череп бива намерен отново в Родопите, този път в района на Асеновград. На мястото има следи от посещение на НЛО. 2 години след случката Fenomenibg.com все още следи развитието на случая и специално за своите читатели взе интервю от откривателя на черепа...

Откривателят на втория череп е Ценко Симеонов - 37-годишен, живее и работи в Асеновград. Ценко е роден през 1966 година в Лъки, Смолянско. Има полувисше образование, специалност "Електрически машини и апарати". В периода 1989-1999 година живее и работи в Добрич, но след това се връща отново в Асеновград.
 
Имах възможността да проведа кратко събеседване с Ценко, през време на което, естествено, му зададох и редица въпроси, свързани с черепа. Също така направих и снимките, които виждате в статията. Друга част от информацията в тази статия е от книгата "Извънземни в Родопите", която той и Валентин Хаджимитов издават през 2004 година, в опит да обобщят информацията за двата черепа и да представят своята гледна точка по въпроса.
 
Ценко се интересува от дълго време от свръхсензитивни възприятия, пътувания извън тялото и сам е имал опитности в тази насока. "Първите си ясновидски сънища получих на 9-10год. възраст. Сънувах как се движа в много странни спирали в пространството. Сънувах неща, които след време се сбъдваха. Това са първите спомени за нещо странно в мен." Астралните опитности и интересът му към езотериката го подтикват да установи контакт с Роман Генчев, когато той идва в Асеновград.
 
Около година и половина по-късно изневиделица се появява втория череп. Историята около намирането му е съвсем обикновена. Въпросният ден Ценко решава да се изкачи на хълма, върху който е построен параклисът "Св. Димитър". Времето е подходящо. От дома на Ценко до параклиса разстоянието се изминава за около час от добре трениран катерач като него. Това е място, кодето той е бил многократно - усамотено, подходящо за медитации. Под него се разстила целият Асеновград, открива се прекрасна гледка към долината на река Чая и склоновете на величествените Родопи. Около дванадесет часа на обяд, подходящо екипиран, той поема по най-кратката и стръмна пътека от подножието на хълма до параклиса. Тя извива между скалите в подножието на хълма и се спуска в обрасло с храсти и гора дере. Без да разбере как, Ценко поема по друга пътека, която води не към параклиса, а към съседния югозападен хълм.
 
Той разбира това едва когато излиза от гората и започва да изкачва стръмния каменист склон. Осъзнал, че се заблудил, той все пак решава да продължи катеренето. Върхът е отрупан с камъни. Той се извисява над параклиса и оттук гледката е още по-величествена. Денят е хубав, Ценко няма за къде да бърза и прекарва там шест-седем часа в медитация, любувайки се на прекрасната гледка. Решава да се върне, когато слънцето се спуска зад сколоновете и започва да се свечерява. По обратния път на пътеката, която води към гората, Ценко се спъва и рита някакъв предмет. В тъмнината той не може да различи какво е това, но когато го взема в ръце разбира, че това череп, подобен на Златоградския. Оглежда мястото. Наоколо няма останки от скелет или тяло. Носейки със себе си странната находка, той се спуска по пътеката към града. Следващите няколко Ценко съобщава и показва странния череп на съседи, познати и приятели и, разбира се, на хората от асеновградското езотерично общество.
 
Черепът се оказва почти идентичен с този от Златоград. Разликата е единствено в размера на костните образувания.
 
Известно време след това при повторни качвания на хълма Ценко намира отломки, които също е трудно да бъдат причислени към срещаните в природата на Земята. Те са безформени назъбени парчета с големина от орех до ябълка. Някои от парчетата са много леки, други видимо приличат на метал, неизвестно какъв. Нащърбените краища и порестата струкутра на късовете и разтопената шлака говорят, че са били подложени на висока температура, вероятно няколко хиляди градуса. Въпросът отново опира до изследване в специализирани лаборатори. Важно е да се определи химическият състав, структурата, температурата на топене и други параметри, които могат да дадат някакво обяснение на обгорелите късове.
 
Междувременно Ценко се подлага на хипнотичен сеанс при д-р. Величков, под погледа на камерата на Емил Доцов. Разговорът е много интересен, изненадва самият д-р. Величков и ведин момент го сварва неподготвен, но напълно потвърждава разказът на Ценко за откриването на черепа. Целия сеанс е предаден в книгата "Извънземни в Родопите".
 
Черепът, естествено, започва да обикаля различни учени. Повечето от тях излизат със становища по въпроса, някои се отказват, от страх за репутацията си. Мнения изказват старши научен сътрудник д-р. Цено Петров, завеждащ отдел "Гръбначни животни" в Природонаучен музей - Пловдив, Димитър Ковачев, уредник на Палеонтологическия музей гр. Асеновград и доцент-доктор Даниело Пешев, завеждащ сектор "Гръбначни животни" в катедра "Зоология и антропология" към Биологиячния факултет на Софийския университет. Правят се рентгенови снимки на черепа, с техния анализ се заема проф. д-р. Ангел Томов, специалист по рентгенология. Мнението на всички тези специалисти е единодушно в това, че те нямат мнение за произхода на черепа. Никой от тях не е успял да оприличи намереният от Ценко Симеонов череп като череп или част от череп на познато съвременно животно или палеонтологична находка. 
 
Ето какво казва самият Ценко, след като вече толкова експерти са се изказали по въпроса за черепа, а всеки момент се очаква да излязат резултатите от пълните лабораторни изследвания на черепа:"След всички мнения на специалистите относно произхода на черепа аз няма какво да кажа. За мен вече не е толкова важно какво точно е този череп. По-важно е, че след него се появи кръг от стопени камъни, които явно са от кацането на летателен апарат. След това имах посещение от извънземни и 25-метрова летяща чиния. След това бях с тях на техния апарат, на техния кораб. Това са неща, които не могат да бъдат пренебрегнати. Дори и този череп да е просто един символ, чрез който са провокирани всички останали събития, ние трябва да сме благодарни за това режисирано (от висша сила) стечение на обстоятелствата, независимо от това какво ще покажат окончателните изследвания на тази костна структура".
 
Като обещание прозвуча отговорът му на въпроса ми:"Какво е мнението ви за Fenomenibg.com - Алтерантивният портал (наследникът на wmyst.hit.bg) и информацията, която се публикува в него?" - "Интересен сайт, има какво да се научи от него. Фактът, че сме стигнали до това интервю значи, че аз ще можем да продължим да го обогатяваме с информация и снимки, поне за това, с което се занимавам аз".
 
Ценко Симеонов и черепа
Ценко Симеонов и черепа (фонът е монтаж)
Планината над Св. Димитър
Хълмът, на който е бил намерен черепът. Вляво, малко по-надолу е параклисът Св. Димитър.
Хълмът отблизо
Хълмът отблизо
Черепът
Черепът
Череп на извънземен в Родопите
 
 
След разговора ми с Ценко останах с впечатлението, че медийният интерес го е изтощил и вече не му се говори особено много за черепа. За него са по-важни другите преживявания, малка част от които описва в книгата си, друга част от които сподели с мен по време на интервюто. Като цяло е спокоен и уравновесен човек, рядко срещам такива хора в днешния забързан и изпълнен със стрес живот, донякъде му завиждам за което.
 
Надявам се, че тази първа авторска статия във Fenomenibg.com ви е харесала, ако имате някакви въпроси или желаете да я обсъдите може да посетите форума на сайта и да пишете в него - http://www.fenomenibg.com/modules/newbb_plus/ .
 
Ваш: webmaster Geo
 
P.S. Искам да направя следната забележка за читателите, които вероятно помнят случая с черепа, уж намерен край Белинташ от 38-годишен пловдивчанин, който твърди, че получил сънища, в които същества го приканват да отиде там и да вземе нещо. Той твърди, че черепът е на извънземен и започва да се старае всячески да предизвика медиен интерес и интереса на специалисти от най-различни сфери. Бързо се установява, в черепът, който е "намерил" пловдивчанинът е череп на говедо, но с липсваща лицева част и долна челюст.Свързани връзки
#Повече за България
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Tova e goliamo postijenie no vaprosat e dali tova otkritie e viarno.
»2005/11/11 15:24

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Нямам нишо против да си пишете каквото искате ,но не забравяйте отвреме на време да си пиете хапчетата.На снимката горе онзи с дългата коса ли е извънземния или това в ръцете му е било извънземно. :-x
»2005/11/28 13:32

anaa Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

anaa

Регистриран на: 2006/1/11
Постове: 3
От:


Хора,само ще ви кажа,че беше доказано,че това не е череп на извънземно.Много е просто:взимате череп на младо теле и му 4упите муцуната."Et voila"
»2006/1/12 2:06 Профил

Geo Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


С готовност ще дойда да снимам снимам вашите говежди черепи господа. Цялата операция ще заснема, няма проблем, памет във фотоапарата - колкото искате. Представете един така оформен череп, а най-добре направя да наблюдавам как ще го оформите, и публикуването на опровержение на горната статия ви е гарантирано.
»2006/1/13 14:08 Профил Посети уебсайта

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Гео,

казвам ти истината брат. Бях там когато със Стаменов на живо ни показаха как от един говежди череп се оформи абсолютно копие на този, който Роман и Ценко са намерили.... :-D

Недей да вярваш повече. Някои неща наистина не винаги са истина, каквато ни се иска да бъде. Лично съм говорил и с Роман и с Ценко и се познавам и с двамата, черепа съм държал многократно в ръцете си - държах и този, който ни показаха в института по палеонтология. ;-)
»2006/1/29 20:20

Geo Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Е аз също се запознах с Ценко. С Роман не съм. И не съм държал черепа на института по палеонтология...

Ще ми е интересно обаче да видя резултатите от проучванията, някои от които, доколкото разбрах, все още се извършват...
»2006/2/11 14:27 Профил Посети уебсайта

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
DA SE NADIAVAME,CHE TOVA E ISTINA,A NE NIAKOI FAL6IFIKAT!!!!!
»2006/3/15 12:28

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Telefonut mi e :::0888943243
Az sum Tsenko Simeonov
Vseki ,koito ima vuprosi,na koito moga da otgovoria,molia da mi pozvuni!!!
Az ne sum dal mnenie po vuprosa,ot kakvo e tozi
cerep-dali e ot TELE'JENSKI ELEN'UFSU ILI KRAVU!!!AZ SUM ELEKTROINJENER I KATO TAKUV SE OPIRAM NA FAKTI_!!!A MNENIETO NA PROFESOR IORDANOV IZOPSHTO NE MOGA DA GO KOMENTIRAM!!!
»2006/5/8 1:08

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Priateliu,beshe li v Simeonovo,Politseiskata laboratoria-tam dumite biaha---niama suvpadenie s nito edno DNK baza danni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Ochkvam mnnenieto ti !
MRUSNIKA

[ Редактиран от Geo Включен 2007/3/8 23:07 ]
»2006/5/8 1:15

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
xa xa xa готин лаф!!! 8-)
»2006/5/13 22:59

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Ценко,виждал съм те в Предавания с Стамен Стаменов. Искам да го питам за някои неща.
Имаш ли негов е-маил на който мога да му пиша.
Или е-маил на Емил Минев.
Моля те пиши ми на моя е-маил:
pari4kibg@yahoo.com
благодаря ти предварително
»2006/6/18 22:15

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
vi6te sa neam predstava no mnogo mi se iska twa da e istina isigurno e.prosto se pitam 6to ima hora koito ne priemat faktite ami ve4no sporat i opitwat da dokajat obratnoto vapreki 4e nemogat da go dokajat.A pak onq det vika 4e twa e 4erep na tele neka da naprai edin takaw fl6ifikat ida se snima s nego i da mi prati snimkata maila mi e: gotiniq1123@abv.bg 4akam i bez izmami i montaji.
»2006/12/4 20:50

rebel Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

rebel

Регистриран на: 2007/1/10
Постове: 4
От:


vqrvam 4e sa6testvuvat izvunzemni civilizacii koito pose6tavat zemqta i po4ti bqh gotov da povqrvam 4e 4erepa naistina e na izvunzemno su6testvo dokato ne zapo4na da govori 4 e letql s tqh i im e hodil edva li ne na gosti koeto ne promenq mnenieto mi 4e 4erepa bi mogul da e avtenti4en
»2007/1/10 17:55 Профил Посети уебсайта

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Уважаеми посетители на тази интересна статия,познавам лично Ценко Симеонов,и имам лично мнение за него.Не искам да ставам арбитър между вярващи и отричащи /техният спор е безкончаем/,искам само да кажа,че примитивния човек вярва или не,но няма по-ясен показател за невежество от това да отричаш без да си компетентен.Не бъдете примитивни,а знаещи -който търси,намира! А на Ценко искам да припомня един пасаж от Библията:Не хвърляй бисерите на свинете,за да не се обърнат и те изядат.Поздрави от колегата :-)
»2007/3/13 15:00

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Намерил си 4ереп хубаво , возил си се на летящ кораб с извунземни - хубаво,
ама за какуъ 4еп ти е да го разправяш надолу и нагоре.....?Ти да мул4иш не знеш ли? М?
»2007/3/16 16:54

Посетител Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора
Как я мислиш ти тази работа ? И изобщо мислиш ли я ? И като се вози на корабът ,после какво ? Нищо ! А и нали се сещаш 4е много хора ще си помислят 4е си бая Пехливан Гайтан Веждио Войвода.. :-D :-D :-P :-P :-D :-D :-) :-D :-D :-D :-D Па ко си се возил наистина бая келепир си ударил,защото те тези като теб нема-а да са много.
»2007/3/16 16:59

_iceman Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

_iceman

Регистриран на: 2008/1/15
Постове: 1
От:


Всичко това е наистина мн. хубаво, обаче черепът от снимките представлява разрез на телешки череп. Този който го е "намерил" трябва да знае, че не това е начина да популяризира себе си или някакъв феномен, по-скоро става точно обратното. Или пък си мисли, че другите са луди...
»2008/1/15 22:55 Профил

ZAGORA Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

ZAGORA

Регистриран на: 2009/9/1
Постове: 1
От:


Не съм достатъчно наивна,за да си мисля,че сме сами в Космоса,ама за сензация и някой лев да се опитваме да изкараме и магарето си извънземно!Е,това е вече твърде много! :-D ;-)
»2009/9/8 13:45 Профил

ovena Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

ovena

Регистриран на: 2009/10/30
Постове: 5
От:


Abe hora, toja Cenko ne vijdate li che e lud za vyrzvane. Tova se dokaza che e teleshki cherep, srjazan po mnogo hityr nachin. Taka edin psiho-nenormalnik iska da poluchi populjarnost i lyje naljavo i nadjasno. Imal sym njakolko pyti kontakti s toizi subekt - toj e napylno lud i naj-loshoto e che se opitva da pravi i drugite ludi kato nego. Usmiritelna riza i seriozno lechenie za nego.
»2009/10/30 15:42 Профил

ovena Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

ovena

Регистриран на: 2009/10/30
Постове: 5
От:


Здравейте,
крайно време е специалисти от ДАНС и от криминалните отдели да се заемат с ментални личности като г-н Ценко Симеонов. Той се опредля като лечител, но кого е излекувал? Той се опредля като писател, но прочели ли сте нещо наистина стойностно от него? Освен популярни типични глупости свързани със светлината например. Той се опредля като уфолог - представете си без никакво образование и толкова ограничен умствено човек. Той твърди че е пътувал на кораб на НЛО - защо тогава не предложи някоя свръхтехнология за каквото и да било?
»2009/11/11 10:43 Профил

ovena Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

ovena

Регистриран на: 2009/10/30
Постове: 5
От:


Уважаеми посетители на портала,
нека за момент предположим, че намерения череп е наистина на извънземно. Е и какво от това?!! Да не би господин Симеонов да е станал по-умен или по-красив от това? Може би по-болен? И още нека не спекулира с уважавани академични личности. В България е пълно с гладни псевдо професори, които срещу 20-50 лева могат да се подпишат под документ със произволно съдържание. Извинения към всички сериозно представители на науката!
»2009/11/11 10:55 Профил

nushka-02 Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

nushka-02

Регистриран на: 2009/11/12
Постове: 1
От:


kyde si? zasto ne mi govorish, ne me ostavjai taka, imam nov nomer, ne moga da se obajdam s karta sym, edna duma molia te, ujasen si.
Tazi muzika e specialno za teb- obicham te
»2009/11/12 13:02 Профил

JohnMcFee Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

JohnMcFee

Регистриран на: 2009/11/21
Постове: 1
От:


Уважаеми "ovena" или там какъвто си , не мога да разбрера ти си нямаш работа или какво? Като не вярваш в това и според е невъзможно махаш се от сайта и това е. Като толкова се замисляш, я се замисли какво щеше да стане с теб ако го беше намерил ти вместо Ценко? А? Щеше ли сега да си по-умен? Аз ще ти кажа - НЕ! Щеше да си си същия кавал. Така, а ако го беше намерил щеше ли да искаш да разбереш какво е ? И като ти не можеш да го обясниш щеше да отидеш при някой професор,нали? А после при друг? И накрая след като са ти казали,че не знаят какво е и че са виждали много неща,но за това нямат обяснение,а накрая чуваш по телевизията как потулват случая казвайки,че е череп на теле само пропускат да споменът,че намерения е към килограм ако не и повече по-лек."Яко" мали? А за биоенергия чувал ли си? А за лечение с тази енергия ? Това, че ти не го можеш значи ли,че никой не го може ? Същото се отнася и за излизането извън тялото. Най-лесно е да се ругае и да се отрича. Правейки това ти не ставаш велик,а жалък. Осъзнай се малко.
»2009/11/21 23:16 Профил

megan Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

megan

Регистриран на: 2009/11/22
Постове: 1
От:


Уважаеми г-н с псевдоним "Овена", явно претендирате, че сте високо образован човек, но не сте научили родния си език - пълен член, запетая. Освен това в написаното от Вас има неверни факти. Моля, посочете ми кой е доказал, че черепът е телешки. Също така искам да ви кажа, че специалистите от ДАНС и специалните служби имат доста по-важни дела, с които да се заемат, като например разплитането на корупционни схеми, от които цялата ни държава гъмжи. А, относно личността на Ценко Симеонов ... моля, не смейте да го коментирате, защото е на светлинни години в духовното си израстване над вас, а и над повечето обитатели на тази планета. Питате на кой е помогнал ... е ... през целия си живот постоянно помага на хората и знаете ли, той не го прави за пари, за разлика от доста имените екстрасенси с големи претенции. Критикувате поезията на Ценко, дали сте се запознали обаче с нея? Е, аз, за разлика от Вас, съм го направила. Как мислите, луд ли човек, който пише "Искам да раздавам любов и нежност и щастие и доброта, искам хората да се усмихват! Искам да няма Мъка, Болест, Смърт и Самота"? Дай Боже всеки един човек на тази земя да иска тези неща, тогава няма да има войни, няма да има омраза, няма да има егоизъм и вероятно няма да са нужни високите ви технологии. Пожелавам и вие да станете по-позитивен, да не сте краен в преценките си и де не отправяте обвинения към хора, които не сте успял да разберете. И моля, не употребявайте думичката луд, грозно е. И понеже определяте светлината като глупост, ще ви припомня какво е казал Христос по този въпрос: "Още малко време светлината е между вас. Ходете, докато имате светлината, за да не ви настигне тъмнината. Който ходи в тъмнината, не знае къде отива. Докато имате светлината, вярвайте в светлината, за да станете просветени чрез светлината".
»2009/11/22 12:00 Профил

ovena Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

ovena

Регистриран на: 2009/10/30
Постове: 5
От:


Уважаема госпожо/госпожице "megan",
аз нямам претенции към никого. Искам само да обърна внимание на хора посещавайки този сайт. Всички съмнения и предположения си остават единствено за мен. Аз не ви карам да променяте начина си на мислене или навиците си. Много е спорен въпроса за излекуваните хора с помощта на г-н Симеонов. Аз не разбирам от поезия, но посочете ми вие някого от разбиращите критици да е представил каква да е рецензия за "Пътят към светлината". Повтарям - на мен не ми харесва. Аз съм православен християнин и чета обикновено "Светото писание" в оригинал. Не като много хора около г-н Симеонов от различни посланници като КУТХУМИ или ЛАНЕЛО или ... Това за мен са опасни форми на сектантство. Това е и причината да се "обърна" в миналия ми пост към т.н. специализирани органи. А за светлината - бих ви повярвал, че сте искрена ако през последните два месеца поне веднъж сте посетили православен храм като вътрешна потребност. Желая ви здраве и успехи!
»2009/11/26 11:24 Профил

ovena Re: Череп на извънземен в Родопите - част втора

Нов

ovena

Регистриран на: 2009/10/30
Постове: 5
От:


Уважаеми господин JohnMcFee,
за всичко за което ме питате съм се интересувал и чел. Факта, че посещавам портала е най-малкото. Но аз смятам, че имам необходимото количество мозък в главата, така че да мога сам да анализирам докъде стигат фантазиите. Моите общи тревоги са, че зад всичко това стои сериозна секта люшкаща се от Муун до сциентология. Иначе аз вярвам в Отца, Сина и Святаго Духа, след това в себе си и след това на всичко останало! И моля ви, не пропускайте да вземате ежедневно хапчетата си!

[ Edited by ovena On 2009/11/26 10:59 ]
»2009/11/26 11:48 Профил
- Страницата е генерирана за 0.12 Секунди -