FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюВажно: прочетете тази статия относно достоверността на материала отдолу!
Политически конспирации : Пекин: Демокрацията в САЩ е само мит
Публикувано от Geo на 2006/3/27 19:50:22 (7528 прочита )

Пекин: Демокрацията в САЩ е само мит

 Демокрацията в САЩ ...  Доклад на Държавния съвет на Китай дава отпор на критиките на Вашингтон срещу други държави. Съединените щати са страна, в която личните свободи и права се погазват, политиката се върти около парите, а националното богатство е в ръцете на шепа хора. Това се сочи в годишния доклад на Държавния съвет на Китай за състоянието на човешките права в САЩ. Докладът се публикува почти едновременно с разпространяването от Държавния департамент на САЩ на доклад за състоянието на човешките права по света. Китайският доклад засяга няколко основни области ­състоянието на личната сигурност на американците, функционирането на съдебната система в САЩ, погазването на личните свободи, влиянието на парите в политиката, манипулирането на медиите от страна на властта, убийствата и издевателствата над чужденци при военните операции на Пентагона в чужбина.  Всяка в година в САЩ има 50 000 убийства и самоубийства, се сочи в документа. По данни на ФБР, през първото полугодие на 2005 г. убийствата са нараснали с 2,1 на сто в сравнение със същия период на 2004 г. САЩ са на първо място в света по оръжия притежавани от частни лица ­192 милиона. Според проучване на в. "Вашингтон пост" срещу 10 на сто от американците поне веднъж е било стреляно, а 14 процента са били заплашвани с оръжие. През 2005 г. в САЩ имаше поредица от скандали, свързани с незаконно подслушване. След терористичните нападения на 11 септември 2001 г. президентът Джордж Буш няколко десетки пъти е разрешавал на Агенцията за национална сигурност и на други разузнавателни организации да подслушват телефонни разговори. Обект на подслушване са противници на войната в Ирак и участници в антивоенни демонстрации...


Полицейската бруталност в САЩ остава ненаказана, се посочва в доклада. Според в. "Лос Анджелис таймс" само 8 от над 200 обвинения срещу полицейска бруталност са стигнали до съда. Съществуват случаи на очевидна несправедливост на съдебната система и на съдебни грешки. През 2005 г. американските медии разкриха няколко случаи на грешни присъди. Прекаралият 24 години в затвора Робърт Кларк от Джорджия бе освободен, след като ДНК тест установи, че е невинен. Общо 164 осъдени бяха освободени, след като ДНК тестове са установили, че са невинни. Известният адвокат по наказателни дела от Лос Анджелис Марк Гераго заяви в предаването "Лари Кинг лайв" на Си Ен Ен, че до 20 на сто от присъдите в страната са резултат от грешка. САЩ тръбят, че са "рай на свободата", но са държавата с най-много затворници по света, се сочи в доклада. По данни на статистическото бюро на министерството на правосъдието на САЩ, разпространени на 23 октомври 2005 г., общият брой на затворниците в страната в края на 2004 г. е бил 2 267 787 души. Това означава, че на 100 000 души са се падали 724 затворници ­ повишение с 18 на сто в сравнение с 10 години преди това и с 25 на сто повече отколкото в която и да било страна в света. В периода 2003-2004 г. всяка седмица броят на затворниците е нараствал с 900 души. В американските затвори отношението към осъдените често пъти е много лошо. По време на урагана "Катрина" в периода август ­ септември 2005 пазачите в шерифството в Ню Орлиънс са оставили 600 затворници в наводнения затвор, където те са прекарали четири дни и нощи във вода до раменете без храна, питейна вода и електричество. Сексуалните нападения в затворите са често срещано явление. Според доклад от юни 2005 г. на министерството на правосъдието, е имало 8 210 официално регистрирани обвинения за сексуално насилие в затворите, като близо 42 на сто от нападенията са били извършени от охраната. САЩ винаги са се обявявали за "модел на демокрацията" и са се стремели да налагат този модел над останалата част от света.

В действителност американската "демокрация" винаги е била за богатите, се твърди в документа на Държавния съвет на Китай. Изборите в САЩ в голяма степен се въртят около парите. При изборите за кмет на Ню Йорк през 2005 г. милиардерът Майкъл Блумберг изхарчи 77,89 милиона долара ­по 100 долара на глас. Според АП това са най-скъпите кметски избори в историята. Според допитване на списание "Ю Ес нюз енд уърлд рипорт", публикувано на 24 октомври 2005 г., 73 на сто от американците смятат, че лидерите им нямат представа за проблемите на обикновените хора, 64 на сто са на мнение, че те са корумпирани от властта, а 62 процента смятат, че се стремят към лично забогатяване. Допитване на Галъп и на в. "Ю Ес Ей тудей" показва, че одобрението на Конгреса, където републиканците имат мнозинство, е паднало до 29 на сто, най-ниският процент от 1994 г. Общо 49 на сто от американците смятат, че "повечето членове на Конгреса са корумпирани". Бившият министър на правосъдието Рамзи Кларк заяви, че определянето на САЩ като демократична държава е обида за самата демокрация. САЩ възхваляват свободата на словото, но в страната непрекъснато биват разкривани случаи на манипулиране на медиите, се казва в доклада. През март 2005 г. "Ню Йорк таймс" съобщи, че САЩ са "в нова ера на предварително пакетирани телевизионни новини". Федералните власти агресивно предлагат на телевизиите предварително подготвени новини. Поне 20 федерални агенции, включително министерството на отбраната, от четири години произвеждат и разпространяват сред телевизиите новинарски съобщения. Американските военни плащат на иракски вестници и журналисти за т. нар. кампания за информация. На 22 ноември 2005 г. британският в. "Дейли Мирър" разкри "строго секретна паметна бележка" от "Даунинг стрийт", съставена на 16 април 2004 г. От документа става ясно, че американското правителство е искало да бомбардира централата на арабската телевизионна компания "Ал Джазира" в Доха, Катар, за да попречи на разпространяването на истинска информация за войната в Ирак. Според проучване в осем развити държави, извършено от Лондонския икономически институт през 2005 г., в САЩ съществува най-голямото икономическо неравенство. Равнището на бедност в САЩ е най-високото в развития свят и над два пъти по-високо от това в повечето индустриализирани страни. По данни на националното статистическо бюро на САЩ равнището на бедност се е повишило от 12,5 на сто през 2003 г. на 12,7 на сто през 2004 г., като броят на бедните е нараснал с 1,1 милиона ­от 35,9 милиона на 37 милиона. Това означава, че един на всеки осем американци живее в бедност. Следвайки политика на едностранен подход на международната арена, правителството на САЩ погазва суверенитета и човешките права в други страни, както и международно признатите норми.

Правителството на САЩ избива невинни цивилни във войните, които води в чужбина. По данни на списание "Лансет" около 100 000 иракчани, главно жени и деца, са загинали във войната, започната от САЩ в Ирак. Разкритията за гаврите над задържани в затвора Абу Гариб в Багдад, за тайните затвори на САЩ в Афганистан, за летящите затвори на ЦРУ и за задържаните без съд и присъда в Гуантанамо, потресоха света, се сочи в доклада. От години правителството на САЩ пренебрегва и умишлено прикрива сериозните нарушения на човешките права в страната си, се казва в документа. Успоредно с това САЩ разпространяват годишни доклади, в които отправят необосновани обвинения срещу други държави. Този факт показва лицемерието и двойните стандарти на САЩ по въпроса за човешките права. Призоваваме правителството на САЩ честно да погледне собствените си проблеми в областта на човешките права и да предприеме конкретни стъпки на подобряване на нещата в тази сфера, се сочи в заключение на доклада на Държавния съвет на Китай.
Източник: www.xnetbg.com - The Conspiracy PortalСвързани връзки
#Повече за Политически конспирации
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел

Geo Re: Пекин: Демокрацията в САЩ е само мит
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


"За моите повече от 3 десетилетия в правителството, никога досега не съм виждал толкова ограничения и забрани върху възможността на учените да контактуват с хората." - Джеймс Хансън, учен, работещ за правителството. Той е водещ учен по въпросите за глобалното затопляне.

->>> Цялата Статия
»2006/3/28 12:18 Профил Посети уебсайта

Geo Re: Пекин: Демокрацията в САЩ е само мит
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Държавите от ЕС са давали незаконно данни за пътниците, пътуващи за САЩ с авикомпаниите. Цялата новина тук

[ Редактиран от Geo Включен 2006/5/30 17:44 ]
»2006/5/30 17:43 Профил Посети уебсайта

Посетител Re: Пекин: Демокрацията в САЩ е само мит
Китай доказа на целия шибан свят че комунизма все пак е по-справедливата форма на управление(и на живот)
не само това-комунизма в Kитай надмина скапания капитализъм в всички области на развитие на цивилизацията като цяло :evil:
»2006/7/3 17:24

Посетител Re: Пекин: Демокрацията в САЩ е само мит
Аз отдавна знаех,че американците са гнусен и долен народ и сега се убедих в това.
Гледах наскоро по телевизията, че некви американски войници, забравих в коя държава беше, са пъхали живи плъхове във вагините на жените.
Искам да добавя, че външният дълг на САЩ е в пъти по-голям от други развити страни, включително и от страните от Г-8.Т.е. имат най-големия външен дълг от всички страни и едва ли ще го изплтят някога.Първо,че е толкова голям,че с тези пари може да се купи половината свят, и второ едва ли някой ще й се опълчи, освен Русия и Китай.
Като цяло правителството и армията на САЩ са толкова прогнили.Дори учените, които работят в НАСА и в Холивуд са чужденци.Дори,за да излетят в космоса е трябвало да извикат немец, защото не са могли да си направят сами ракета......
За тая напаст, американците, има да се говори толкова много,че ще зацикля,ако почна да говоря.
»2006/9/24 18:22
- Страницата е генерирана за 0.09 Секунди -