FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюКонспирации : Глобалното затопляне и човешкия фактор
Публикувано от Geo на 2007/3/12 1:04:29 (47552 прочита )

Глобалното затопляне и човешкия фактор

Втората статия от серията за глобалното затоплянe с фокус върху парниковия ефект и човешкото участие. Разбиване на 11 мита за за антропогенното глобално затопляне и посочване някои от мотивите зад тази конспирация.
 
Първата статия можете да видите тук.


Тук няма място за въвеждане. Тезата, че глобалното затопляне е причинено и е следствие от дейността на човека е сред най-голямата измама през последните 100 години. Всъщност, ако Алтернативният портал имаше "Зала на славата", където да подреди всички конспирации, тази щеше да е в топ 3.
 
Във всяка конспирация, както и във всяко престъпление, се търси мотивът. Мотивът на конспираторите тук е:
 
1. Да всее страх сред хората, така че те да са готови да дадат време, пари и власт на учени-шарлатани и търсещи популярност на всяка цена политици. Страхът е най-лошият съветник, това е фундаментална истина, която изскача във всяка сфера на дейност на човека. Как и защо маси от милиони от хора се поддават на страх е въпрос, по който са написани томове.
 
2. Да се увеличи драстично размера и фокуса на държавните органи (и международните обединения) и да се пропагандира световен антикапитализъм.
 
3. Да се подтиснат развиващите се страни.
 
За съжаление, в момента, в който се пише тази статия, измамата работи с пълна сила и целите на конспираторите са, в голяма степен, постигнати. Но... винаги може и още, нали? Затова и четете тези редове, опит за щракване на пръстите и излизане от хипнозата.
 
Измамата е измислена от безчестни учени, стремящи се към спонсорни държавни фондове и е вкарана в ход от политици и политически групи (вкл. Greenpeace), които се стремят да увеличат своето влияние, както и размера и правомощията на правителствата. Усилването на ефекта идва от невежите маси, които нямат капацитета да отхвърлят това, което още Хитлер е посочил като "Голямата лъжа".
 
Милиарди долари в данъци, частни дарения и политически приноси се събират всяка година за борба с чудовището на глобалното затопляне. Тази лъжа е подета и от много иначе интелигентни и добронамерени хора и ги е превърнала в квазирелигиозни фанатици в поход за едно по-голямо, все повече навлизащо в личното пространство и все по-мощно световно правителство. Тероризмът, глобалното затопляне, СПИН и други подобни са част от схемата, която трябва да ни принуди доброволно да предадем правата си и да оставим "по-висши" органи да се грижат за нас. Колко удобно...
 
"Пътят към ада е постлан с добри намерения."
 
Някои елементарни факти, преди да преминем към истинското разбиване на митовете за глобалното затопляне и "човешката връзка" в него.
 
* Ал Гор се опитва да възкреси политическия си живот с изказвания за глобалното затопляне.
* Изпълнителният директор на Върджин - Ричърд Брансън, е дарил 3 милиарда долара за борба срещу глобалното затопляне.
* Милиарди долари от данъци и предвидени за други ресори средства се похабяват всяка година в името на глобалното затопляне.
* Хората обичат да вярват в значителното, предизвикано от човека глобално затопляне, защото това ги кара да се чувстват значими, и интелектуално по-висши.
 
Тръгнем ли да следим парите и политиката, лесно се вижда защо тази илюзия с дим и огледала се случва.
 
Ред е на митовете.
 
 
Глобално затопляне - Мит първи  (1)
 
Земята е с 1, 2, 5 или 10 градуса по-топла от преди 100 години.
 
Истина: Най-голямата цифра, с която се е увеличила температурата на Земята е 0.6 градуса по Целзии. (а според някои данни - 0.3 градуса C)
 
 
Глобално затопляне - Мит втори  (2)
 
Сигурен съм, че Анропогенното глобално затопляне се случва, понеже тук, в _______ е по-топло. Знам, че е по-топло, мога да го почувствам.
 
Истина: Това, че е по-топло там, където се намирате, не означава, че температурата на Земята се променя в глобален мащаб; и със сигурност не значи, че промяната се дължи на антопогенни емисии на CO2. Анектодични показания за микросистема не са научно валидни.
 
Както посочихме, средно глобалната температура се е покачила с 0.3-0.6 градуса през последните сто години. Това е промяна с 0.003-0.006 градуса на година, която със сигурност е неосезаема без помощта на инструменти.
 
 
Глобално затопляне - Мит трети (3)
 
Нивата на концентрация на CO2 и глобалната температура са близо до исторически върхове за цялата история на Земята.
 
Истина: Имаме данни за нивата на CO2 за периоди от милиони години назад във времето и всъщност CO2 нивата в момента са едни от най-ниските изобщо. В предишни периоди концентрацията на въглероден двуокис във въздуха са били няколко ПЪТИ по-високи... без човека да има пръст в това. Също така, глобалната земна температура е виждала доста по-високи температурни нива.  Земята има естествени температурни/CO2 цикли и науката за климата едва сега поставя някои от големите парчета в пъзела.
 
Глобално затопляне - Мит четвърти (4)
 
Има доказателства, че повишаването на нивата на CO2 е довело до покачването на глобалната температура през изминалите милиони години от земната история.
 
Истина: Вижте тази графика на измененията на температурата и нивата на въглероден двуокис:
 
Глобално затопляне - Графика Температура и Въглероден Двуокис - CO2
 
Двете графики горе са в твърде малка резолюция, за да бъдат сравнени, но при "увеличение" до подходяща скала ясно се вижда, че промените в температурата предшестват промените в CO2 нивата с 400 до 4000 години. В следващия линк можете да видите по-груба графика от Wikipedia, на която това се вижда по-ясно.
 
Дали някой може да обясни защо CO2 нивата се покачват със средно 800 години закъснение, след покачването на температурата?
 
Въпреки, че корелацията не означава причинно-следствена връзка (както алармистите искат да повярвате), логичното заключение е, че не високите нива на въглероден двуокис са причината за повишаването на глобалната температура, а по-скоро промените в глобалния климат водят до промени в концентрацията на CO2. Графиките също показват, че CO2 не е способен да поддържа ръста на температурата.
 
Ако теориите, че "CO2 причинява глобалното затопляне" бяха верни, трябваше да видим първо покачване на CO2 нивата и след това повишаване на температурата, а не обратното. 
 
Глобално затопляне - Мит пети (5)
 
Смаляващите се ледени шапки са доказателство, че се случва предизвиканото от човека глобално затопляне.
 
 
Изглежда, че се смаляват, нали? Проблемът е, че това са снимки на ледените шапки на Марс. Да, те се смаляват, но едва ли някой ще спори, че това е заради някоя тлъста американка, караща своя SUV.
 
Учени от Caltech следят изкъсо дузини дълбоки, широки ями в шапките на южния полюс на Марс. Те нарастват всяка година, но никога в дълбочина. Според Space.com Марс преживява глобално затопляне по същото време, по което и Земята. Разбира се, това веднага насочва мислите в посока съвсем различна от човешката дейност. Например, може би глобалното затопляне има нещо общо с това, че Слънцето е станало малко по-топло и по-ярко?
 
Дали тези и другите данни, които изложихме тук в предишна статия за глобалното затопляне не показват, че значителна част, ако не цялото затопляне на Земята през последните 100 години се дължи на Слънцето или други космични сили и няма нищо общо с нас, хората?
 
 
Глобално затопляне - Мит шести (6)
 
CO2 е най-значимият парников газ в земната атмосфера.
 
Истина: Водната пара е парниковият газ с най-голям дял в земната атмосфера и допринася за около 95% от парниковия ефект. Интересно защо, много "факти и данни" за глобалното затопляне напълно изключват мощния ефект на водните пари в парниковата система, лекомислено (или, може би, нарочно) представяйки човешкия ефект увеличе 20-тократно. Водните пари са с 99.999% естествен произход. Другите атмосферни парникови газове - въглероден двуокис (CO2), метан (CH4), азотен оксид (N2O) и няколко други, са с предимно с природен произход (с изключение на последния, който е предимно антропогенен).
 
 
Глобално затопляне - Мит седми  (7)
 
Само обсебени от Библията креатонисти лобисти на нефтената индустрия отричат, че антропогенни емисии на CO2 са причината за значително глобално затопляне.
 
Аз не съм нито едното, нито другото. Единствено изключение? Далеч не...
 
 
Глобално затопляне - Мит осми (8)
 
Еди-кой-си казва, че е вярно, значи трябва да е вярно.
 
Истина: Следете парите. В науката има поговорка - "Няма проблем, няма финансиране".
 
Публикуваните от английското кралско общество за антропогенното глобално затопляне е чисто и просто излагация: нищо, освен догадки, постулати и предположения. Къде е науката? Къде са доказателствата, които конкретно демонстрират, че увеличението X в концентрацията на CO2 води до увеличение на функция F(x) на планетарно равнище? Няма го! Защото не съществува. Всичко са понагласени (но затова пък ефектни) компютърни модели, които се провалят дори при най-елементарните опити да предвидят климата или промените във времето, а "учените" цитират тези модели все едно са бастиони на истината и авторитета. 
 
 
Глобално затопляне - Мит девети  (9)
 
Предизвиканите от човека емисии на CO2 ще доведат до увеличение на температурата, което ще стопи ледените шапки и ще наводни крайбрежията през следващите 50-100 години.
 
Глупости!
 
Когато някой може да предвиди температурните граници (висока и ниска) за 50-те най-големи градове на света за 30 дни напред с точност до половин градус, вероятно ще можем да повярваме на това, което казват за средната глобална температура след 50 години. Мислите ли, че тези учени могат да видят 100 напред в бъдещето? Преди 100 години е имало други опасения - хората се притеснявали, че е било необходимо да се изнамери решение за всичките биологични отпадъци (л**на) поради увеличението на конските каруци и карети в големите градове. Ето някои страхотни предвиждания от миналото.
 
 
Глобално затопляне - Мит десети  (10)
 
Ако е истина, можем да направим нещо по въпроса.
 
Според NASA, средната глобална температура се е повишила между 0.3 и 0.6 градуса през последните 100 години. Дори и 100% от това увеличение да се отдаде на човешката дейност, никое от предложените "решения" няма да намали нивата на въглероден двуокис в световен мащаб, нито ще спре значителното антропогенно въздействие (да предположим, че го има), но за сметка на това ще влоши качеството на живота на най-бедните хора на Земята.
 
 
Глобално затопляне - Мит единадесети  (11)
 
Глобалното затопляне е лошо за човешката раса.
 
Истина: Затоплянето на Земята през вековете съвпада с периоди на просперитет и бурно развитие. Периодите на застудяване са причинявали глад, стагнация и икономическа рецесия. По-топла земя и повече CO2 означава повече растителен живот, по-добри добиви и световен просперитет. Направо е невероятно как икономическите цикли следят спада и покачването на средните глобални температури.
 
 Кратък извод: Глобалното затопляне, ако въобще може да се открие такова (ако погледнем по-назад от последните 100 години) няма нищо (или нищожно малко) общо с човешката дейност и най-вече с парниковите газове.
 
В допълнение, когато се говори за глобално затоляне, следва да се отвори и темата за глобалното охлаждане, тъй като същите фактори на парниковия ефект предизвикват и обратен, анулиращ ефект, който вече е доста добре проучен. Статията обаче стана доста дълга, така че за това - може би друг път.
 
За финал - 1-часов филм с участието на редица истински учени. Включва и обяснява някои от фактите, изложени в тази статия и други.
 
 
 
 
P.S. Може би пропуснахме да споменем, че в цялата статия няма грам истина. Ето го АБСОЛЮТНОТО НЕОПРОВЕРЖИМО ДОКАЗАТЕЛСТВО за АНТРОПОГЕННОТО ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ!
 
 
 
 
;-)
 
 Свързани връзки
#Повече за Конспирации
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел

Посетител Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
"Няма нито един световен учен, който да е отрекъл това, което се случва – и то – негативните му последици, които в крайна сметка ще се окажат фатални." - обработката продължава, 10x to Dnes.bg http://www.dnes.bg/article.php?cat=125&id=33928
»2007/3/14 11:54

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Цитат:

"Няма нито един световен учен, който да е отрекъл това, което се случва – и то – негативните му последици, които в крайна сметка ще се окажат фатални." - обработката продължава, 10x to Dnes.bg http://www.dnes.bg/article.php?cat=125&id=33928Изглежда все пак се следва някакъв разум и се дава глас и на противоположната теза - "Учени призовават: Не се плашете от затоплянето", отново в Dnes.bg http://www.dnes.bg/article.php?id=34107
»2007/3/25 18:17 Профил Посети уебсайта

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


->>>> http://www.dnes.bg/article.php?id=42367
»2007/10/11 16:58 Профил Посети уебсайта

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Серия статии по въпроса "Глобално затопляне", и по-точно критика към Ал Гор, в Дневник:

http://evropa.dnevnik.bg/show/index.php?storyid=405774
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=405974

Данни за топенето на ледовете в Гренландия и връзката им с глобалното затопляне:
http://www.gs-research.org/wordpress/?p=9

Статия на тема глобално затопляне в E-vestnik -> http://e-vestnik.bg/3011

[ Редактиран от Geo Включен 2008/1/7 14:23 ]
»2007/12/12 13:24 Профил Посети уебсайта

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Поредната информация в подкрепа на тезата за глобалното застудяване, което ни очаква съвсем скоро: http://momchil.blog.bg/viewpost.php?id=154983
»2008/1/21 15:10 Профил Посети уебсайта

Multikill Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Навлиза в материята
Навлиза в материята

Multikill

Регистриран на: 2008/2/6
Постове: 13
От:


Vsi4ki znaem 4e 4ove6kata deinost seriozno zastra6ava na6ata planeta i skoro ozonovata dupka nqma da e samo nad antarktida a vaob6te nqma da ima ve4e ozon a togava ne6tata stavat seriozni. Lo6oto e samo 4e se se6tame da napravim ne6to za da za6titim na6ata planeta kogato ve4e e kasno :-(
»2008/2/6 19:43 Профил

kosata Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор

Нов

kosata

Регистриран на: 2008/6/30
Постове: 1
От:


ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПРОЦЕС КАТО ОТРАЖЕНИЕ НА СЛЪНЧЕВО- КЛИМАТИЧНИТЕ ВРЪЗКИ Борис Комитов Институт по астрономия - БАН
»2008/6/30 12:52 Профил

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Нова информация по темата - http://e-vestnik.bg/5200
»2008/12/12 21:49 Профил Посети уебсайта

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


http://www.dnevnik.bg/ekobiznes/2010/01/19/844640_greshna_prognoza_stopi_lednicite_300_godini_po-rano/ - "малка" грешка от 25 на 325 години в прогнозата за топене на Хималайските ледници на IPCC...
»2010/1/19 20:43 Профил Посети уебсайта

Geo Re: Глобалното затопляне и човешкия фактор
Уебмастър
Уебмастър

Geo

Регистриран на: 2005/7/10
Постове: 63
От: София


Абсолютно подробен и научен филм на тема Глобално затопляне - The Great Global Warming Swindle - гледайте в Google Video - http://video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647#
»2010/8/30 23:03 Профил Посети уебсайта
- Страницата е генерирана за 0.05 Секунди -