FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно меню

Логин
Потребителско име

ПаролаЗабравена парола?

Нямате регистриран акаунт?
Регистрирай се!Конспирации » Конспирации, конспиративно мислене и псевдонаука
Публикувано от Geo на 2013/8/26 2:19:37 (8730 прочита )

 

Теория на Конспирацията

Точно 10 години след стартирането на Феномени БГ - Алтернативният портал, с 10 години по-мъдър и по-опитен, пиша тази статия като извинение и молба за прошка. Пиша я и в опит да изкупя вината си като посоча слабостите на конспиративния начин на мислене, да разоблича частично псевдонауката и да ви насоча към единствената разумна алтернатива. Отлагах писането й от години, но вече отговорността ми не ми позволява да продължавам да отлагам. В статията можете да прочете накратко историята на портала, защо се отричам от 95% от написаното в него и какъв алтернативен светоглед предлагам. Статията съдържа и превод на значителна по обем статия от Popular Mechanics, като тя е обозначено ясно като такава. В края й ще намерите полезни връзки и книги, които препоръчвам.

 

 Човекът » Медитация - науката проглежда за невидимото
Публикувано от Geo на 2009/12/8 13:45:26 (18188 прочита )
Медитация и наука
В тази статия разглеждаме проглеждането на науката за феномена Медитация. Редица сериозни научни изследвания, някои от които продължили близо 10 години показват множество любопитни факти за състоянието на медитация и за ума (мозъка) на медитиращите. Както се оказва - субективните възприятия на монаси и дзен практици са измерими със съвременните технологии... Не по-малко интересни са и изследванията за ефекта на медитацията върху физическото състояние на хората.


България » Откриха 4-метрови човешки фигури край Дунав
Публикувано от Geo на 2009/7/1 15:05:12 (27587 прочита )
Пещерняци откриха уникално тракийско светилище, което може да засенчи дори Перперикон. Сензационната новина съобщи шефът на спелеоклуб "Дервент" Евгени Коев.
 
Намерихме пещера с 4-метрови човешки фигури, наоколо има и гробници, обясни той. Целият комплекс е много добре запазен и е с диаметър от няколко километра, пише "Стандарт".


Здравни конспирации » Плацебо лекува
Публикувано от Geo на 2008/9/9 13:09:23 (11952 прочита )
Плацебо (Placebo) Хората се вбесяват от мисълта, че (често скъпите) лекарства, на които те разчитат, могат да бъдат версията от 21-ви век на магическото перце, с помощта на което летящото слонче Дъмбо смяташе, че ще се носи из въздуха. Но когато Дъмбо изпусна перцето, което държеше в хобота си, и докато падаше свободно, започна да маха с уши, осъзна, че способността му да лети не идва от перцето, а е в негова власт.
Никой не казва, че “позитивното мислене” може да излекува рак или че пациентите могат да изхвърлят лекарствата си. Че болестта, която се лекува с плацебо е “изцяло само във вярата в него” – въображаема е. Но не са отречени и шумно рекламираните  изследвания на лечебния ефект на  плацебо. В продължение на години беше показвано как облекчава астма, ниско кръвно налягане, лекува ангина...


High-Tech » Сеизмичното оръжие - кошмарът на бъдещето (настоящето) ?
Публикувано от Geo на 2008/7/16 0:09:02 (32869 прочита )
Сеизмична война? "Земетресенията са заплахата на бъдещето", алармира сеизмологът Кери Сий от Калифорнийския технологичен институт. Населението на Земята наближава 7 милиарда, а повече от 40 града с население от над един милион души се намират на разстояние до сто километра от сеизмично активни зони. Днес рискът от мощен трус с колосален брой жертви е по-голям от всякога. Земетресенията са най-разрушителното природно бедствие, способно да срине икономите на цели държави, а ужасът, отчаянието и паниката, които причинява, са неописуеми. А какво би се случило, ако най-свирепата стихия бъде овладяна от злия гений на копнеещи за световно господство стратези и превърната в оръжие за масово унищожение?България » Глобалното затопляне - смешната страна :-)
Публикувано от Geo на 2008/3/25 20:30:09 (8995 прочита )
Олимпийските игри след глобалното затопляне :-)
 
 
Глобалното затопляне е факт. Дали човекът е причина за глобалното затопляне обаче? И какво става с глобалното затопляне на Марс и други планети от слънчевата система. Не позволявайте да ви манипулират интересите на банкерите и корпорациите!


Човекът » Между живота и смъртта
Публикувано от Bijutera на 2008/3/23 20:04:33 (24041 прочита )
Преживявания, близки до смъртта Милиони хора се докосват до смъртта, а след това се връщат в света на живите. Те твърдят, че са напуснали физическото си тяло и са посетили други светове и реалности.
Дали това са екстремните мисли на агонизиращите им мозъци, или наистина са надникнали в отвъдното? За съвременната наука човешкото съзнание все още е голяма мистерия, с която ще се опитаме да ви запознаем в тази статия...


Конспирации » Zeitgeist - последна версия български субтитри
Публикувано от Geo на 2008/3/5 20:28:59 (33756 прочита )
Zeitgeist The Movie - Цайтгайст
След прекарани още няколко часа в доизпипване на субтитрите и поправяне на няколкото грешки имаме последна версия на субтитрите за финалната версия на филма Zeitgeist. Субтитрите можете да свалите оттук (Zeitgeist.Final.Edition.DVDRip.XviD), филма - от този торент. Повече за Zeitgeist и субтитрите тук.
 
EDIT: След още една неделя, посветена на Zeitgeist и с малко помощ от субтитрите на Момчил Денев, който е правил субтитри и за първите две части, вече имаме обща версия - моя, със заемки от Момчил, която е окончателно последна и ще бъде качена в Колибка и на официалния сайт на филма.
EDIT2: Работихме заедно 2 седмици с Момчил Денев и смятам, че получената версия е възможно най-доброто, което може да се направи при този труден филм - с много текст, сбит в малко време. Надяваме се да ви хареса :-)


Конспирации » Zeitgiest The Movie - с български субтитри
Публикувано от Geo на 2008/3/1 14:33:13 (22537 прочита )
Zeitgeist The Movie - Цайтгайст
 
Скоро ще излезе Излезе последната и финална версия на филма Цайтгайст (Zeitgeist - The Movie) - сборен филм, разкриващ редица световни конспирации - от християнстката религия и религиозните институции, през 11 септември до глобалната финансова система и подготвяния Нов световен ред. Имах удоволствието, след координация с режисьора на филма, да направя официалните български субтитри за последната версия на филма. Субтитрите са отлично синхронизирани за последната версия и преводът е пълен.
 
Субтитрите можете да свалите от сайта на филма или от Fenomenibg.com като кликнете тук. Филма може да изтеглите от международен торент като кликнете тук. В момента търся човек с права да качи филма в arenabg.com или zamunda.net след като излезе, за да стане свободно достъпен (ресурсите на този уебсайт не позволяват това). Ако знаете английски, кликнете "още" отдолу, за да гледате предпоследната версия на филма онлайн (но без субтитри) от Google Video.


Човекът » Калории и подсладители
Публикувано от Geo на 2008/2/16 21:59:55 (13169 прочита )
Изкуствени подсладители, нискокалорични
Когато става дума за диети, повечето от нас искат да приложат някой и друг номер, за да намалят апетита си и да ядат по-малко. Много хора например пият вода, за да се заситят, когато са гладни, или избират изкуствени подсладители вместо захар, за да постигнат същата сладост без досадните калории.
 
Едно ново изследване обаче показа, че тялото не може да бъде излъгано лесно, и че подсладителите не са ключ към отслабването. Това донякъде може да обясни защо въпреки изобилието на нискокалорични храни и напитки американците са по-дебели от всякога. Така че, ако си мислите, че намалявате калориите като ядете диетични или нискокалорични разновидности на любимите си храни...

« Предишна[1] 2 3 ... 17 Следваща »


Топ Новини


Синдикирани Заглавия

Топ Сваляния
 ·Сбогувайте се с бол..
 ·За състоянието на ч..
 ·Книга на Мирдат

Топ Връзки
#Порталът към съзнат..
#Truden.com - Трудни..
#Xnet Communication
#Сайт за медитация н..
#НЛО Start.bg


Търсене


Анкети
Практикувате ли медитация?
Приключена на 2010/3/3 14:44

» Да, почти непрекъснато.
3 %
3.33 % (3)

» Да, ежедневно.
10 %
10.00 % (9)

» Да, но рядко.
8 %
8.89 % (8)

» От време на време.
10 %
10.00 % (9)

» Не, но съм пробвал.
13 %
13.33 % (12)

» Не практикувам изобщо.
54 %
54.44 % (49)

Общо гласове: 90
Общо гласували: 90
[ 0 Коментари ]

Какво мислите за филма Zeitgeist?
Приключена на 2008/5/12 20:37

» Супер е!
39 %
39.47 % (30)

» Кара те да се замислиш
42 %
42.11 % (32)

» Интересни неща, но дали са верни...
10 %
10.53 % (8)

» Ама че лъжи!
1 %
1.32 % (1)

» Изгубих си времето, нищо интересно
6 %
6.58 % (5)

Общо гласове: 76
Общо гласували: 76
[ 2 Коментари ]Топ Статия
За днес все още няма топ статия.

- Страницата е генерирана за 0.22 Секунди -