FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюВажно: прочетете тази статия относно достоверността на материала отдолу!
Уфология : Уфологията - малко научни определения
Публикувано от Geo на 2005/7/20 22:03:05 (4377 прочита )

Уфологията - малко научни определения

Някои основни понятия и положения в уфологията според американския институт по уфология и Алан Хайнек...

НЛО е Неидентифициран Летящ Обект, чийто произход може да е извънземен. НЛО включва и метеори, падащи сателити, ята птици, метерологични балони или природни явления.

   

Има много фотографии на НЛО, но повечето са фалшификации. Други физически доказателства като повалени гори или следи от изгоряло по земята на местата, където са кацали извънземните, или импланти в телата на жертвите на отвличания, се оказват доста земни фалшификати. Все пак обаче много хора вярват в съществуването на извънземни. Не престават случаите, когато някой е обявяван за луд, защота твърди, че е отвлечен от извънземни. Според много учени нуждата да вярваме в нещо висше ни кара да вярваме в НЛО. НЛО според тях е митологията на космическата ера. Древните богове са заменени от извънземни същества.

Д-р. Алан Хайнек, астроном и поддръжник на НЛО, стига до определението "близки срещи от трети вид". Той определя НЛО като:

"Наблюдение на обект или светлина в небето или над земята, чийто вид, траектория и основна динамика и светлинно поведение не предполагат логично, конвенционално обяснение, и който не само озадачава наблюдателите, но и остава необяснен след внимателно проучване на всички налични доказателства от хора, технически способни да определят наблюдавания обект, ако последния е от земен произход.

Под възможни доказателства Хайнек разбира (1) показанията на хората, които твърдят, че са наблюдавали извънземни или извънземен кораб, (2) факти за хората, даващи показанията, (3) липсата на свидетел, който да твърди противното ( т. е., че въпреки че е гледал в същата посока, не е успял да види обекта или съществото ) и на логическо обяснение на наблюдаването или доказването на невъзможността на свидетеля да дава показания, и (4) доказани пропуски в тезата на скептиците ( тези, които се опитват да обяснят случилото се с логически изводи ).

В отговор на обществения интерес започва проект "Синя книга" на щатските въздушни сили. В доклада, след 22 години проучване на случаите на наблюдиние на НЛО, които били необяснени, комисията заключва, че "никои от неидентифицираните обекти, за които е докладвано и са разследвани, не представляват опасност за националната ни сигурност." Повечето неидентифицирани обекти са определени като астрономически събития, самолети, сателити, метерологични балони или природни феномени. След проучването остават около 2% неизяснени слчаи. Според комисията, въз основа на останалите изследвания, тези случаи също могат да се обяснят с някакви природни феномени.

 
Свързани връзки
#Повече за Уфология
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел
- Страницата е генерирана за 0.04 Секунди -