FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюЧовекът : Биоенергия
Публикувано от Geo на 2005/8/13 18:11:30 (8050 прочита )

Биоенергия

Дали съществува специална биологична енергия? Този на пръв поглед прост и невинен въпрос причини спад в репутацията на повече учени, отколкото всеки друг въпрос през последните двеста години.

Дали съществува специална биологична енергия? Този на пръв поглед прост и невинен въпрос причини спад в репутацията на повече учени, отколкото всеки друг въпрос през последните двеста години.

Китайската и Индийската медицина имат хилядолетна традиция. Основната им идея е за меридианите в човешкото тяло, по които тече биологична енергия. както и за съществуването на енергийни центрове, в които енергията се разпределя. Според източните медицини всички болести са предизвикани от различни блокажи на енергията, протичаща през тези центрове.

Защо обаче европейската традиционна медицина посреща толкова остро идеята за биоенергията, меридианите и центровете в човешкото тяло, след като те са давали резултати през толкова дълъг период от време. Освен това има много доказателства за полжителното въздействие върху тези центрове чрез акупресура и акупунктура. Първия западен учен, който приема насериозно идеите на изтока и провежда експерименти, за да провери въздействието им е австрийския физикотерапевт Вилхелм Райх. Никой не е пострадал повече от опитите си да изследва биоенергията от Райх.

През нощта на 4-ти ноември 1933 година, членове на личната охрана на Адолф Хитлер, така наречените ЕсА, палят открити огньове на площадите в големите германски градове. В пламъците изгарят много книги, написани от евреи. Сред тях са и две книги на Вилхелм Райх, който вече имал много прегрешения пред нацистките власти. На първо място той бил евреин.Освен това бил комунист, борещ се срещу фашизма. Той е бил колега на Зигмунд Фройд и представител на "еврейската" наука психоанализа, смятана за измамна от нацистите. Райх открива улични секс-клиники за неженени представители на двата пола, принадлежащи на работническата класа. Той говорел и пишел за оргазмите и други сексуални зъглавия. Той започнал да говори за "органна" енергия. Когато започват масовите преследвания срещу евреите, той си стяга куфарите и заминава за САЩ.

Двадесет и седем години по-късно, на 17 март 1960 година са изгорени издания на три от книгите на Райх, включително "Саксуалната ремолюция". Райх умира през 1958 година в държавния изправителен дом в Левисбург, Пенсилвания, където е изпратен от Федералния съд заради отказа му да се прмахнат определени абзаци от неговите книги. Той успява да постигне уникалното отличие книгите му да бъдат изгорени и от нацистите и от Американското правителство.

Въпреки тези факти, остава въпроса за научните доказателства за теорията на Райх. Дали изобщо има такива?

Едно от твърденията на Райх е, че елементарните форми на живот като протозоята, се самосглобяват от гниеща органична материя. Той твърди, че процесът е управляван от биоенергийно поле. През 1987 година д-р Робърт Дю повтаря експериментите, които е направил Райх, за да докаже това си твърдение. В публикациите на Дю има детайлни снимки, показващи протозоя, формираща се от радлагаща се органична материя. Реакцията на повечето биолози е напълно предсказуема - те игнорират тези доказателства, като се надяват, и донякъде с право, че тези открития ще бъдат забравени.

Дали и това радикално откритие, изпреварило времето си, ще бъде забравено?
Свързани връзки
#Повече за Човекът
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел
- Страницата е генерирана за 0.09 Секунди -