FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно меню

Логин
Потребителско име

ПаролаЗабравена парола?

Нямате регистриран акаунт?
Регистрирай се!Човекът » Медитация - науката проглежда за невидимото
Публикувано от Geo на 2009/12/8 13:45:26 (18161 прочита )
Медитация и наука
В тази статия разглеждаме проглеждането на науката за феномена Медитация. Редица сериозни научни изследвания, някои от които продължили близо 10 години показват множество любопитни факти за състоянието на медитация и за ума (мозъка) на медитиращите. Както се оказва - субективните възприятия на монаси и дзен практици са измерими със съвременните технологии... Не по-малко интересни са и изследванията за ефекта на медитацията върху физическото състояние на хората.


Човекът » Между живота и смъртта
Публикувано от Bijutera на 2008/3/23 20:04:33 (24025 прочита )
Преживявания, близки до смъртта Милиони хора се докосват до смъртта, а след това се връщат в света на живите. Те твърдят, че са напуснали физическото си тяло и са посетили други светове и реалности.
Дали това са екстремните мисли на агонизиращите им мозъци, или наистина са надникнали в отвъдното? За съвременната наука човешкото съзнание все още е голяма мистерия, с която ще се опитаме да ви запознаем в тази статия...


Човекът » Калории и подсладители
Публикувано от Geo на 2008/2/16 21:59:55 (13150 прочита )
Изкуствени подсладители, нискокалорични
Когато става дума за диети, повечето от нас искат да приложат някой и друг номер, за да намалят апетита си и да ядат по-малко. Много хора например пият вода, за да се заситят, когато са гладни, или избират изкуствени подсладители вместо захар, за да постигнат същата сладост без досадните калории.
 
Едно ново изследване обаче показа, че тялото не може да бъде излъгано лесно, и че подсладителите не са ключ към отслабването. Това донякъде може да обясни защо въпреки изобилието на нискокалорични храни и напитки американците са по-дебели от всякога. Така че, ако си мислите, че намалявате калориите като ядете диетични или нискокалорични разновидности на любимите си храни...


Човекът » Апендикс - излишен ли е наистина?
Публикувано от Geo на 2008/1/19 12:20:53 (23589 прочита )
Апендикс
Апендиксът е рудиментарен орган. Започва от задно-медиалната стена на сляпото черво на 2 до 4 сm под valva ileocaecalis. Средната му дължина е 7-8 сm, но варира от 2 до 20 сm. Това е описанието, което ще срещнете в повечето медицински книги. Журналистката Мирела Иванова дори използва апендиксът като метафора за безмислие в заглавието "За властниците ни културата е безсмислен апендикс" *.
 
Дали обаче природата е толкова глупава, че да ни натресе някакви излишни израстъци в иначе съвършенното и все още криещо тайни тяло? Екип от xирурзи и имунолози от Медицинското училище към Университета Дюк (Duke University Medical School) най-после са открили функцията на апендикса...


Човекът » Хранене, здраве, психика
Публикувано от Geo на 2008/1/9 13:19:14 (12966 прочита )
Здравословно хранене След кратката таблица, сравнение между официална и алтернативна медицина и статията за системата на Ниши, публикуваме още един материал на тема здраве. Този път - интервю с български специалист, занимаващ се с въпросите на здравето. В материалът д-р Атанас Гълъбов споделя знанията си за храненето и за драстичното влияние на храната върху здравето и дори върху умствените способности на човек...


Човекът » Системата за здраве на Ниши
Публикувано от Geo на 2007/11/18 18:06:15 (39125 прочита )
Профилактика и лечение чрез системата за здраве на Ниши
Основател на системата е японският проф. К. Ниши, който започнал великото си дело, след като сам изучил и проверил на практика повече от 70 000 източници от национални и чужди автори по здравословни въпроси. В числото на тези източници попадат древногръцката, древноегипетската, тибетската, китайската, филипинската медицинска практика, йога, изследвания на съвременните специалисти в областта на лечението и профилактиката на различни заболявания, диетология, дишане, биоенергетика, водолечение, гладуване и т.н., т.е. всичко, което съвременният човек често усвоява поотделно.

Ниши използва синтеза от огромното количество материал като основа за на уникалната система за здраве, известна като Система за здраве на Ниши. Наблюдавани са редица случаи, при които с прилагането на тази система е постигано излекуване от рак. В края на статията ще намерите линк за сваляне на цялата книга от Fenomenibg.com.


Човекът » Порно индустрията - статистика
Публикувано от Geo на 2006/6/3 20:23:37 (23010 прочита )
 Порно !!! 18+ !!!
 Дойде време да обърнем внимание и на един от най-големите феномени на 20-ти век, а и менно - порно индустрията. Благодарение на масовите медии и Интернет, тя, без съмнение, процъфтява.
 
Статистики за порно индустрията за 2005-та година. Източници: Google, WordTracker, PBS, MSNBC, NRC, Alexa...


Човекът » Алтернативна и клинична медицина
Публикувано от Geo на 2006/6/3 16:35:18 (10359 прочита )
 Билки и хапчета, алтернативна медицина и клинична медицина.
 Алтернативната медицина е област, за която може да се говори с дни. Има изписани хиляди книги по темата, както от български, така и от чужди автори. В тази статия ще направим само кратко сравнение между алтернативната (природна, естествена) медицина и клиничната такава.
 
Надяваме се, че това ще ви помогне по-добре да разберете грижите за вашето здраве да направите един по-осъзнат избор в тази насока.
 
 


Човекът » Индиец живее 50 години по дърветата
Публикувано от Geo на 2006/5/2 0:36:58 (6421 прочита )
   83-годишният индиец Гайадар Парида живее от повече от 50 години по дърветата, предава агенция ДПА, цитирайки местната ИАНС. Мъжът от източния щат Ориса напуснал цивилизования живот след скандал със съпругата си и от половин век не се е връщал в града.
 
Бабула, 55-годишният сина на Парида, много пъти молил баща си да се върне при семейството, но родителят бил и все още е непоколебим, въпреки напредналата му възраст.
 
Съвременният индийски Тарзан разказва, че отначало живеел на петметрово дърво манго, докато силна буря съборила ствола и мъжът бил принуден да си търси нов дом. Така той се заселил в короните на няколко двуметрови дръвчета...


Човекът » Как мозъкът разбира текст...
Публикувано от Geo на 2006/2/24 16:33:47 (13314 прочита )
Сепорд  писхлоози от увентеириста Кмерибдж, рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие, смао е внажо правъта и песлонадта бвука  да са на привалонто мсято. Дригтуе
Бвуки мжое да са ръзбарнаки тотнало и тсетка пак ще е чилтев. Паринчтиа е че чкивошея мъозк не чтее бувалкно а вджиа  дтумие ктао ендо цляо.
Мъоъзкт е нйа-увдинитяелит оагрн в чшокветоо тляо. Той увапрлвяа катко натише жнинези фикунци, ткаа и потвеендиео ни. Ниатше млиси, сомнепи и чвувтса са полд на нтеогваа дейност. Мгноо чсето пошренго го савявнарт със снложа тфеленона цнатрлеа или спюеромкптъур. Тзои орагн е мгоно по-сжлеон и от най-стлаожна мнаиша. Пзниаянтоа ни за мкзъоа, впръкеи итенивзинтне иледсзиваня, са все още чснтчиаи.
 


« Предишна[1] 2 Следваща »


Топ Новини


Синдикирани Заглавия

Топ Сваляния
 ·Сбогувайте се с бол..
 ·За състоянието на ч..
 ·Книга на Мирдат

Топ Връзки
#Порталът към съзнат..
#Truden.com - Трудни..
#Xnet Communication
#НЛО Start.bg
#Сайт за медитация н..


Търсене


Анкети
Практикувате ли медитация?
Приключена на 2010/3/3 14:44

» Да, почти непрекъснато.
3 %
3.33 % (3)

» Да, ежедневно.
10 %
10.00 % (9)

» Да, но рядко.
8 %
8.89 % (8)

» От време на време.
10 %
10.00 % (9)

» Не, но съм пробвал.
13 %
13.33 % (12)

» Не практикувам изобщо.
54 %
54.44 % (49)

Общо гласове: 90
Общо гласували: 90
[ 0 Коментари ]

Какво мислите за филма Zeitgeist?
Приключена на 2008/5/12 20:37

» Супер е!
39 %
39.47 % (30)

» Кара те да се замислиш
42 %
42.11 % (32)

» Интересни неща, но дали са верни...
10 %
10.53 % (8)

» Ама че лъжи!
1 %
1.32 % (1)

» Изгубих си времето, нищо интересно
6 %
6.58 % (5)

Общо гласове: 76
Общо гласували: 76
[ 2 Коментари ]Топ Статия
За днес все още няма топ статия.

- Страницата е генерирана за 0.21 Секунди -