FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюЗдравни конспирации : "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Публикувано от Geo на 2005/10/1 18:40:02 (107738 прочита )

"Марихуана" (или истината за Индийския коноп)

   Марихуаната е опасна! Марихуаната е наркотик! Марихуаната е извън закона! Едва ли някой днес подлага под съмнение тези факти. Но дали е така? Сигурен съм, че след прочитането на тази статия на Дъг Ърчи ще се замислите сериозно над тези факти.
 
- "Отказът да се отглежда марихуана през 17-и 18-и век в Америка е бил законово наказуем. Можело е да свършите в Луизианскя затвор при отказ да отглеждате коноп!"
 
- "Между 1631-ва година и началото на 19-ти век е можело напълно законно да платите данъците си в марихуана!"...


Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.
 
Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Най-богатите търговски и промишлени предприятия участват в огромна кампания за дезинформация по въпросите за марихуаната. Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании.
 
Нека направим кратка разходка в историята, която съдържа достатъчно доказателства за полезността на марихуаната и за нейната широка употреба в миналото. Откъде идва думата "марихуана". В средата на 30-те години думата бива създадена, за да разруши добрия имидж и феноменалната история на конопа... както сами ще се убедите в следващите редове. Фактите, цитирани тук, с препратки, са лесно проверими в Енциклопедия Британика, която бива издавана на конопена хартия близо 150 години:
 
 
* Всички учебници да били направени от конопена или ленена хартия до 1880 година. (Hemp Paper Reconsidered от Jack Frazier, 1974г.)
 
* В САЩ е било законно да се изплащат данъци в марихуана от 1631г. до първите години на 19 век. (вестник LA Times от 12 Август 1981г.)
 
* Отказът да се отглежда коноп в САЩ през 17-ти и 18-ти век е било наказуемо от закона! Във Вирджиния е можело да попаднете в затвора при отказ да отглеждате марихуана между 1763 и 1769 година. (Hemp in Colonial Virginia от G. M. Herdon).
 
* Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и други от основателите на американската държавност са отглеждали коноп. Джеферсън е пренасял конопено семе от Китай до Франция и оттам до САЩ. (Дневниците на Дж. Вашингтон и Т. Джефесън).
 
* Бенджамин Франклин притежавал едни от първите фабрики за хартия в САЩ. Те са използвали коноп за суровина. През войната от 1812 година Наполеон е искал да отреже Руския износ на марихуана към Англия (Emperor Wears No Clothes от Jack Herer).
 
* В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис.
 
* 80% от всички платове, тъкани, дрехи, драперии, спални покривки и др. са били произвеждани от коноп преди навлизането през 1820 на памучните тъкани.
 
* Първите библии, карти, диаграми, знамето на Бетси Рос, първите чернови на Декларацията за Независимостта и Конституцията са били написани на коноп. (архив на правителството на САЩ)
 
* Първото растение, отглеждано в много от щатите е била именно марихуаната. 1850-та е била пикова година за щата Кентъки, който е регистрирал продукция от 40 000 тона. Конопът е бил най-доходоносното растение, отглеждано в САЩ до началото на 20-и век. (Щатски архиви)
 
* Най-старите известни надписи, споменаващи марихуаната, са от Китай. Датирани са на 3000 г. пр. хр., въпреки че конопена индустрия вероятно дължи своите корени на древен Египет.
 
* Платната на Рембранд, Гейнсбороу, Ван Гог, както и почти всички ранни картини са били рисувани основно на конопено платно.
 
* През 1916 година правителството на САЩ предвижда, че през 1940-та цялата хартия ще се произвежда от коноп и нито едно дърво няма да бъде отсечено за производството на този продукт. Правителствени проучвания показват, че един акър от коноп са равни на 4,1 акра дървета. Разработвани са планове за добив на коноп за хартиената индустрия (Министерство на Земеделието на САЩ)
 
* Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act).
 
* Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941).
 
* Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938).
 
* Списание "Mechanical Engeneering" Машинно Инженерство публикува през февруари 1938-ма статия, озаглавена "Най-печелившото и желано растение, което може да отглеждате". Списанието заявява, че ако конопът бъде култивиран със съвременните технологии на 20-ти век, то ще бъде най-широко разпространеното земеделско растение в САЩ и останалия свят.
 
 
Следващата информация идва директно от Министерството на земеделието на САЩ. Тя е от 14-минутен филм, пуснат през 1942 година, чиято цел е да окуражи "патриотичните американски фермери" да отгледат 350 000 акра коноп всяка година за нуждите на американската армия.
 
"...Когато гръцките храмове били нови, конопът вече бил стар помощник в услуга на човечеството. В продължение на хиляди години, дори тогава, това растение е било отглеждано за направата на дрехи и такелаж в Китай и в целия Изток. В продължение на столетия до 1860 година всички кораби, плаващи в западните морета са били оборудвани с конопени въжета и платна....
 
... Сега, когато филипнските и източно-индийските източници на коноп са в ръцете на Японците... Американският коноп трябва да посрещне нуждите на нашата армия и флот, както и на нашата индустрия....
 
... флотът бързо изчерпва резервите си. Когато те свършат, американският коноп ще бъде нужен отново. коноп за закотвяне на корабите, коноп за въжета за теглене, коноп за принадлежности и такелаж, коноп за неизброимете му употреби във флота, както на кораба, така и на брега. Също както през дните, когато старите неустрашими мореплаватели са плавали победоносно със конопени въжета и платна. Коноп за победа!"
 
Сертифицираното доказателство от библиотеката на Конгреса на САЩ, намерено при проучване на Джак Херер (Jack Herer), оборва твърденията на други правителствени агенции, че филмът от 1942-ра "Коноп за победа" ("Hemp for Victory") не съществува.
 
Култивацията и производството на коноп не вреди на околната среда. Бюлетин #404 на USDA заключава, че конопът произвежда 4 пъти повече хартиена маса, при 4 до 7 пъти по-малко замърсяване (Popular Mechanics, Февруари 1938г.).
 
"Има кратък период на растеж. Може да бъде отглеждан във всяка страна. Дългата коренова система прониква в почвата и я оставя в перфектно състояние за посевите, които ще бъдат засяти на следващата година. Гъстототата на листната система, 8-12 фута над земята, не дава възможност за развитие на плевели, тъй като ги лишава от достъп на светлина... коноп, тази нова култура може веднага да допринесе за американското земеделие и индустрия".
 
През 30-те години на 20-ти век, нововъведенията във фермерския инвентар и машини са щели да причинят индустриална революция, ако са били приложени и към конопа. Този единствен източник е можел да създаде милиони работни места, произвеждащи хиляди качествени продукти.
 
Уилиам Рандолф Хърст ("Гражданинът Кейн") и Hearst Paper Manufacturing Division на Кимбърли Кларк притежават стотици хиляди акра горски масиви.  Компйния "Хърст" осигурява повечето хартиени продукти. Дядото на Пати Хърст, разрушител по природа, когато става въпрос за собствената му печалба, е бил пред перспективата да загуби милиарди заради марихуаната.
 
През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на производство на пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт. Една конопена индустрия би означавало сриване на над 80% от бизнеса на Дюпонт.
 
Конспирацията
 
Андрю Мелън става Секретар на Хазната при президента Хувър и в същото време главен инвеститор в компанията на Дюпонт. Той назначава бъдещия свой доведен племеник, Хари Дж. Анслингер, за глава на федералното бюро по наркотиците и опасните вещества.
 
Тайни срещи биват устройвани между тези финансови гиганти. Конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните операции за милиади долари. За да останат техните капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон "марихуана" и я бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка.
 
Медийна манипулация
 
Медиен "блитц" на жълтата журналистика се развихря през 20-те и 30-те години на 20-ти век в Америка. Вестниците, собственост на Хърст, пишат статии, наблягащи на ужаса, наречен "марихуана". Опасността от марихуаната се появява в заглавията на медиите. Читателите научават, че тя е отговорна за всичко, от автомобилните катастрофи до моралния упадък.
 
Филми като "Reefer Madness"-1936 (Моряшката лудост), Marihuana: Assassin of Youth"-1935 (Марихуаната - убиец на младостта) и "Marihuana: The Devil's Weed"-1936 (Марихуана: Дяволският плевел) са пропаганда, направена от тези индустриалци с цел да се създаде обществен враг. Тяхната цел е да постигнат обществена подкрепа за прокарване на закони против марихуаната.
 
Разгледайте следните цитати от "Reefer Madness" (Моряшката лудост):
 
- "жесток наркотик"
- "актове на шокираща жестокост"
- "неизлечима лудост"
- "ефект на душевно разстройство"
- "под действието на дрогата той избива цялото си семейство с брадва"
- "по-порочна, по-смъртоносна от тези разбиващи душите наркотици (хероин, кокаин) е напастта на марихуана!"
 
"Моряшка лудост" не свършва с традиционното "the end" (Край). Филмът приключва с тези думи, изписани на екрана "Tell Your Children" (Кажете на вашите деца).
 
През 30-те хората са били мноо наивни, телевизията и киното са били приемани за авторитет без никакво подлагане на съмнение. Масите не поставят авторитетите под съмнение. Ако нещо е написано на хартия или е съобщено по радиото - то е вярно. Те казват на своите деца, а децата израстват с тази нагласа...
 
На 14 април, 1937-ма година, Prohibitive Marihuana Tax Law, т.е. законът, който прави конопът незаконен, е доведен до House Ways и Means Committee, който единственият, който може да вкара закона за дебатиране без той да бъде прегледан от други комитети. Председателят на Ways and Means, Робърт Даутън е поддръжник на Дюпонт. Той осигурява всички необходими условия законът да издържи гласуването в Конгреса.
 
Др. Джеймс Уудуърд (James Woodward), лекар и адвокат, се изказва твърде късно от името на Американската Медицинска Асоциация. Той изказва мнение пред комитета, че причината за забавянето на позицията на асоциацията по въпроса за марихуаната не е постъпила по-рано, тъй като асоциацията едва наскоро разбрала, че марихуаната е всъщност коноп.
 
Малко хора по това време разбирали, че смъртоносната заплаха, за която четат на първите страници на вестниците е всъщност безобиден коноп. Американската Медицинска Асоциация разбира под канабис растение с лечебни свойства, намиращо се в редица лекарства продавани през последните сто години.
 
През септември 1937 конопът става незаконен. Най-полезното растение става наркотик и нашата планета страда от този факт оттогава.
 
Конгресът забранява конопът, тъй като се твърди, че той е най-опасният наркотик, познат на човечеството. Анслингер, директор на Комисията по лекарствата цели 31 години, поддържа тезата, че марихуаната прави потребляващите я особено жестоки. През 50те, под комунистическата заплаха на Макартизма, Анслингер казва точно обратното. Марихуаната успокоява потребляващите я дотолкова, че войниците ще откажат да се бият, ако я използват.
 
Днес, нашата планета е в голяма беза. Земята се задушава, след като големи площи от дъждовни гори изчезват всяка година. Замърсвянето, отровите и химикалите убиват хора ежедневно. Някои от най-големите проблеми биха изчезнали, ако се въведе използването на коноп в индустрията. Естествената биомаса би могла да осигури всички енергийни нужди на планетата, която в момента осигуряваме чрез изкопаеми горива. Вече сме изчерпали 80% от резервите на нефт и природен газ и имаме нужда от възстановим източник на енергия. Конопът може да е решението на цените на горивата, които днес надминават всякакви рекорди.
 
Чудодейното растение
Конопът е с по-високо качествени нишки от дървесните. Много по-малко разяждащи химикали са необходими за производството на хартия от коноп, отколкото от дървесина. Конопената хартия не пожълтява с времето и е много издържлива. Растението расте бързо и достига зрялост за един сезон, докато израстването на едно дърво отнема цял човешки живот.
 
Всички пластмаси трябва да се произвеждат от олио от семената на конопа. Такива пластмаси са биологично разграждащи се, следователно не замърсяват природата. Пластмасите, произвеждани от нефт, тези, с които сте много добре запознати, спомагат за разрушаването на природата. Те не се саморазграждат и ще причиняват големи вреди в бъдеще. Процесът за производството на голям спектър от конопени пластмаси няма да опропасти реките, както направиха Дюпонт и други петролни компании. Екологията не влиза в плановете на нефтената индустрия и политическата машина. Конопените продукти са естествени и безопасни.
 
Конопът трябва да се използва за производство на лекарства. Можем да се върнем във времето, когато Американската Медицинска Асоциация подкрепяше лекарствата с участието на канабиса. "Медицинската марихуана" се разпрострянава законно само сред шепа хора, докато останалите са принудени да разчитат на химикали. Марихуаната е здравословна за човешкото тяло.
 
Световният глад би могъл да приключи. Голямо разнообразие от хранителни продукти биха могли да се произвеждат от марихуана. Семената на конопа са един от най-богатите източници на протеини в природата. Също така, те съдържат две основни мастни киселини, които изчистват тялото от холестерол. Тези мастни киселини не се срещат никъде другаде в природата! Консумацията на конопени семена е най-доброто нещо, което можете да направите за своето тяло. Яжте сурови конопени семена.
 
 Дрехите трябва да се произвеждат от коноп. Конопените дрехи са изключително здрави и издържливи. Днес има американски компании, произвеждащи дрехи с коноп, обикновено съдържанието му е до 50%. Конопените влакна трябва да бъдат навсякъде. Вместо това, те са почти скрити под земята. Щата Кентъки, един от най-големите производители на коноп, направи носенето на ленени дрехи незаконно! Можете ли да си представите да ви вкарат зад решетките, заради това, че сте носили хубави дънки?
 
Светът може да е полудял, но това не означава, че и ние трябва да полудеем. Има само един враг - приятните хора, на които плащате своите данъци, войнолюбивите разрушители на природата. С вашите пари те убиват света пред очите ви. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол.
 
Инжектирането на THC, активния агент на канабиса, има положителен ефект, успокояващ астма и глаукома. Конопът облекчава гаденето, предизвикано от химиотерапия.
 
"Стереотипът на потребител на марихуана и на пияницата са близки" - дрън-дрън. Наистина творческите възможности се усилват под действието на конопа. Възприятиято на времето леко се забавя, някои стават по-чувствителни. Под действието на канабис може да се оцени по-добре изкуството. Всъщност симптомите на приемащ канабис са пълна противополжност на употребяващия алкохол.
 
Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските.
 
 Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!
 
Оригиналната статия на Doug Yurchey можете да намерите тук. За коментари и въпроси към автора Doug Yurchey - dugko@surfside.net .
$nbsp;
 
Втора статия от същия автор, отново за марихуаната преведохме за вас и можете да прочетете тук.
 
 
 
 
 
 
 Свързани връзки
#Повече за Здравни конспирации
#Статии от Geo
Последни статии за Здравни конспирации
Най-четени статии за Здравни конспирации
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
mnogo vqrno... no, pozvoli mi da izrazq symnenie kato laik - kolko vida konop ima? az mislq, 4e konopyt, ot koito se pravqt drehi i dr takiva e razli4en ot indiiskiq. i e mn vqrno, 4e moje nqkoi. koito e imal po-golemi gorski masivi i vliqnie v politi4eskite sredi da e pusnal podobni dezinformira6ti sluhove. a az li4no sym protiv proizvodstvoto na marihuana, za6toto nqma za kakvo drugo da se izpolzva tolkova masovo osven naistina da si preebe6 jivota. neka ne se pravim na naivni - v oniq dale4ni godini, za koito se otnasq statiqta moje pu6eneto na konop da ne e bilo "razvalq6to" , no dnes mn mladi hora go izpolzvat samo kato tramplin kym po-silni narkotici. ina4e ako naprimer se nameri nqkoq tekstilna fabrika da tyrsi INDIISKI konop za proizvodstvo na platove vednaga 6te zaseq vsi4ki nivi na baba i dqdo (6tom tolkova lesno s proizvejda)
»2005/10/14 16:53

theones Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)

Нов

theones

Регистриран на: 2005/8/26
Постове: 4
От:


дам, постващия преди мен има право.
Има разлика от коноп, и Индийдки поноп ;)
Тук малко има бъркане на понятията. Няма такива филми като "тревата е полезна" който иска да си я пуши така или иначе го прави, но да се твърди че едва ли не е полезна.... хахахахахах, моля ви се :):)
»2005/10/16 15:54 Профил

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Хм, не забелязвам в статията да се говори за полезността от пушенето на коноп ;) Cтава въпрос за всякакви други полезни действия на това растения, но не и за пушенето му...
»2005/10/16 21:53

Посетител Re: "Марихуана"
Напротив, разликата между сортовете е пренебрежимо малка. "Индийски" коноп не означава почти нищо. Със съвсем същия успех можете да пушите конопа, който расте в двора на баба ви.

Към известните му ползи бих искал да добавя добре известния факт, че това е най-най-ефикасното лекарство срещу рак, известно на науката, което напълно обезсмисля милиардите долари за скъпи лекарства с ужасяващи последици върху човешкия организъм. THC няма нито един вреден ефект известен на медицината, физиологичен или психически, но за сметка на това е единственото лекарство, което лекува или поне напълно спира развинието на гадни болести като Алцхаймер, множествена склероза и т.н.

А това твърдение, че единственото, за което се използвал бил за трамплин към по-силни наркотици... нали именно за това става въпрос в статията! Не ме разбирайте погрешно - аз съм твърдо против пушенето му, но това е абсурдно твърдение. Изкуствено е насадено възприятието на конопа като накротик под името "марихуана". Разсъждавайте само - той не води до пристрастяване, значи не може да бъде наречен "наркотик"! Ако го пушите единствения негативан ефект е, че дишате катран (и сте глупави да го правите). Абсурд е да кажеш, че конопа бил трамплин към хероина!!! Ако си такъм идиот да взимаш хеорин то конопа няма нищо общо с това! Повечето започват с това, защото е най-разпространено и най-евтино, но не е това, което ги подтиква да продължат. На всичко отгоре към THC не се привиква и дори с продължително приемане нужната доза се намалява, вместо да се увеличава.

Тютюна и алкохола са "трамплин" към наркотиците! Просто вие никога не сте се замисляли наистина за това по този начин. И именно в това е целия смисъл на конспирацията. Да ви накара да мислите по предварително заложен начин. Отворете си очите! Това не е нито първи нито последния случай, в който индустрията лъже и маже, за да запази парите си. Забележете, как с намаляването на запасите от нефт изчезват неизвестно къде всички разработки на алтернативно гориво и дори сега всички т.нар. "алтернативни" горива също се произвеждат от нефт!
»2005/11/22 11:17

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Ами колкото и да е противно розовеенето в статиятя се пак става дума за факти:
Корпоративни интереси са довели до забраната на канабиса и в икономиката и в забавленията, а НЕ мнението на експертите - лекарите.
Кво си мислите овчици: че ако някой иска да пафка джойнт ще му попречи тва че е нелегален? АЛоооо шш дечица, порастнете.
Тва че е нелегален джойнта има само негативни последствива: груха се престъпния свят с пари, държавата не взима никакви данъци и няма контрол на качеството. Тва е само са забавлението. Както се вижда от статията икономическите ползи ще са мн голем.
И освен това СЗО каза: "марихуаната е пристрастява и води към по-твърди наркотици по-малко от тютюна и алкохола". Ся ако нямате вяра на СЗО никой не може да ви помогне.
»2006/3/9 12:22

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
High-dose cannabis stimulates growth of brain cells
http://news.independent.co.uk/uk/health_medical/article319502.ece

Marijuana might cause new cell growth in the brain
http://www.newscientist.com/channel/being-human/drugs-alcohol/dn8155

Cannabis extract shrinks brain tumours
http://www.newscientist.com/channel/being-human/drugs-alcohol/dn6283

Cannabis truly helps multiple sclerosis sufferers
http://www.newscientist.com/channel/being-human/drugs-alcohol/dn6387
»2006/3/27 3:19

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
What is hemp?

For our purposes, hemp is the plant called `cannabis
sativa.' There are other plants that are called hemp, but
cannabis hemp is the most useful of these plants. In fact,
`cannabis sativa' means `useful (sativa) hemp (cannabis)'.

`Hemp' is any durable plant that has been used since
pre-history for many purposes. Fiber is the most well known
product, and the word `hemp' can mean the rope or twine
which is made from the hemp plant, as well as just the stalk
of the plant which produced it.
What is cannabis?

Cannabis is the most durable of the hemp plants, and it
produces the toughest cloth, called `canvass.' (Canvass was
widely used as sails in the early shipping industry, as it
was the only cloth which would not rot on contact with sea
spray.) The cannabis plant also produces three other very
important products which the other hemp plants do not (in
usable form, that is): seed, pulp, and medicine.

The pulp is used as fuel, and to make paper. The seed is
suitable for both human and animal foods. The oil from the
seed can be used in as a base for paints and varnishes. The
medicine is a tincture or admixture of the sticky resin in
the blossoms and leaves of the hemp plant, and is used for a
variety of purposes.

http://www.hempnation.com/
http://www.cannabis.com/faqs/
»2006/3/27 3:28

Sikozu Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Навлиза в материята
Навлиза в материята

Sikozu

Регистриран на: 2005/12/3
Постове: 29
От: home


Wow бях чувал, че канабиса не е вреден, но чаг сега разбирам, че дори е полезен и има толкова много приложения. Като фен на конспирациите се съгласявам, че някой икономически среди са изградили негативния образ на "марихуаната", но се чудя като е толкова печеливша, защо те не я използват ?
Ако чуете за българска канабисна компания да знаете, че аз съм президента хахахаахах ;)
»2006/4/2 15:35 Профил

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Само бих искала да кажа че статията е невероятна и е много вярна...А тези които въпреки че са прочели статията вървят срещу тревата-да си отворят очите защото заради хора като тях сме на тоя хал
»2006/5/3 13:18

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
В ръцете си държа книгата на Chris Conrad, казва се "HEMP FOR HEALTH" - The Medical and Nutritional Uses of Cannabis Sativa

Книгата е изцяло на Английски език, чак от UK съм си я поръчал ей! :))

280 страници посветени на приложението на Марихуаната в медицината.»2006/5/24 14:10

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Поуката до тук: Пушете марихуана - нема рак,нема болести;Плетете марихуана - облечени ша ходим;Яжте марихуана - наядени ша сме;пак пушете, слушайте Боб Марли и живота си е яко напушен и на вас ви е яко...
»2006/5/25 1:04

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Пробвал съм от всички наркотици и всичко е ЛАЙНА! Специално за марихуаната, ми е много интересно как може някой да я защитава? Марихуаната пържи мозъка тотално! Знам го от личен опит.
»2006/6/15 18:50

demon22 Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Навлиза в материята
Навлиза в материята

demon22

Регистриран на: 2005/10/1
Постове: 19
От:


Какъв е извода до тук: Всички да почват да се козат :-D :-D :-D
»2006/7/16 14:34 Профил

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Ти тва ли разбра?!?
Специално за пушене, козене и т.н никъде не става дума във статията...
Но явно всеки вижда това, което иска да види, дори и да го няма.... :-(

Или просто прочете само заглавието и реши да се обадиш...
»2006/9/3 1:58

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
вижте какво.най-много се дразня като някой изскочи с аргумента "марихуаната води до по-силни наркотици".какви са тия глупости?!аз поне не съм чул такова нещо че който употребява марихуана продължава с по-силни наркотици.напротив аз лично познавам хора, които директно са скочили на хероин, а познавам и такива които вече в продължение на 10тина години употребяват канабис без дори да се замислят за друго.Мисля че всеки е наясно че към марихуаната пристрастяване няма, за разлика от цигарите и алкохола.Защо примерно може един шибан алкохолик да се напие, да се качи в колата си и да утрепе някой човек по улицата,а аз ако изпуша един масур трева ще ме опандизят.Не знам просто защо според т.нар. държавници употребяващия марихуана е по-опасен от един алкохолик???До сега не съм видял напушен и гневен човек едновременно.Не знам как е при вас,но аз лично се успокоявам като изпуша един масур.А който иска да плюе канабиса нека първо ВНИМАТЕЛНО прочете статията.Не да ми говори глупости.Замислете се бе хора - не е трудно.А казват че употребяващите марихуана затъпявали....
»2006/10/2 15:58

Посетител Re: <Title>
ниакои хора иавно не са чели внимателно.не става дума за пушенето и,става дума за другите полезни нешта,които се произвеждат от нея.а който иска да си я пуши си я пуши
»2006/11/27 21:39

Посетител Re: <Title>
а май се спомена някаде колко хиляди умират годишно от цигари и от алкохол а че няма случай някои да е умрял от марихуана а? маи не обърнахте внимание на това всички или не вие тази вечер ще отидете в някое долнопробно пайнерче, ще погълнете бутилка водка и ще си издрайфате някаде червата и ще си мислите че сте си искарали гот. аз нека да си пуша тревата....вие си поркайте алкохолите ама идете си пуснете един тест на кръвта поне да видите дали черния ви дроб все още мърда а аз ще продължавам да си пуша щото ме кефи и защото се изчисваш точно за седмица без никакви следи !!! НАЗДРАВЕ
»2006/12/4 5:35

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
хубава статия и всичко е вярно радва ме че я виждам в Б.Г саит.а эа пушачите можете да варите тревата в H2O катрана остава в H2O а THCто остава в тревата.... 8-)
»2006/12/4 18:58

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
здравейте
вярно е че са ни промили мозаците за сажаление не само за канабиса
в коментарите има едно изказване че канабиса паржи мозака няма такова нещо кои знае с какво го е смесвал аз на 3 4 пати сам опитвала от лубопитсво освен че се наспах нямаше друг страничен ефект
анкаетата е вярна иии да ви кажа канабис не се отглежда толкова лесно колкото изглежда .
канабис че се изполсзва в медицината от древни времена е вярно че лекува тевки заболявания
»2006/12/6 15:19

Посетител Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Цитат:

mnogo vqrno... no, pozvoli mi da izrazq symnenie kato laik - kolko vida konop ima? az mislq, 4e konopyt, ot koito se pravqt drehi i dr takiva e razli4en ot indiiskiq. i e mn vqrno, 4e moje nqkoi. koito e imal po-golemi gorski masivi i vliqnie v politi4eskite sredi da e pusnal podobni dezinformira6ti sluhove. a az li4no sym protiv proizvodstvoto na marihuana, za6toto nqma za kakvo drugo da se izpolzva tolkova masovo osven naistina da si preebe6 jivota. neka ne se pravim na naivni - v oniq dale4ni godini, za koito se otnasq statiqta moje pu6eneto na konop da ne e bilo "razvalq6to" , no dnes mn mladi hora go izpolzvat samo kato tramplin kym po-silni narkotici. ina4e ako naprimer se nameri nqkoq tekstilna fabrika da tyrsi INDIISKI konop za proizvodstvo na platove vednaga 6te zaseq vsi4ki nivi na baba i dqdo (6tom tolkova lesno s proizvejda)

trevata ne e tramplin km ni6to 4ovek sam si izbira ko da zima i ko ne... a konopa i marixoanata sa 1 rastenie prosto ima xybava s mn THC i lo6a s po4ti nikvo THC i ot 2 te mogat da se pravqt vs polezni ne6ta no samo 1 na ta moje da se py6i ..
»2007/2/27 21:22

Dr_ShanoX Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)

Нов

Dr_ShanoX

Регистриран на: 2008/8/1
Постове: 1
От:


Истина е че има 2 вида . Едните с по малко Thc (Мъжки) и тези с повече Thc ( Женски - който стават за пушене ) . Но истината е че Канабиса помага , когато се пуши в умерени количества . Дори човешкото тяло съдържа THC ! И който си мисли че тревата подтиква към по-тежки наркотици , жестоко се лъже . Дали ще минеш към по-тежки наркотици си е лично твои собствен избор , а не подтик от марихуаната . Аз пуша марихуана от много години . Защо ли не ме е подтикнала към други наркотици ? Може би защото аз не искам ....
»2008/8/1 21:34 Профил

vladimir Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)

Нов

vladimir

Регистриран на: 2009/1/9
Постове: 1
От:


Здравейте
Аз съм представител на седмичника вестник „Родово Имение”.
Ние имаме желание да поставим началото на една борба за разрешаване легалното отглеждането на конопа в България. За целта започваме предварителна подготовка.

Искам да помоля за съдействие:
1.Тези, който са употребявали по-дълго време марихуана (или производните и) и не се смущават да застанат открито пред цялото общество, и да заявят, и отстояват, че тя не е по-опасна за човешкия организъм от тютюна и алкохола.
2. Тези, който са употребявали по-дълго време марихуана (или производните и), но имат друго мнение по въпроса от горното.
3. Тези, които могат с нещо да помогнат. Примерно: информация, статии и мнения на авторитетни личности и др.
Моля използувайте v12a3o@yahoo.com за връзка с мен.
Предварително ви благодаря Владимир Досев
»2009/1/9 9:06 Профил

s3n5o2 Re: "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)

Нов

s3n5o2

Регистриран на: 2009/6/24
Постове: 1
От:


Към представителите на въпросния седмичник: Според вас българина готов ли е поеме отговорността за производството, разпространението и правилната употреба на един наркотик в легални условия и среда. Та ние не можем да се справим със пъти по елементарни казуси чиито решения са пределно ясни и очевидни на всички камо ли с въпрос като марихуаната/конопа (който както му е удобно така да го нарича). Това е казус който изисква наистина стабилно общество от здравомислещи и целеустремени хора, което ни изключва нас като такова защото съжалявам да го кажа но ние сме сбирщина от свободно носещи се, безкруполни, без ясна цел индивиди. Който мисли по различен начин нека се огледа и се сети за всички неща за които е псувал че му се случват на него, на приателите му, на близките му или било то като цяло в нашата иначе толквоа обичана от нас страна.
Колкото до статията, да хареса ми, научих някои неща които не знаех до сега но не ми хареса как завъшри. Простете ми но започна като псевдо научен труд с цитати, извадки, доказателства и прочие и завърши като предизборна кампания. Едва ли не заставя читателя да започне да употребява конопа по посочените начини. Една статия или трябва да бъде строго пасивна или с лека нотка на лично мнение но не и заставяща или агитираща читателя.
»2009/6/24 18:33 Профил

Посетител Re: &quot;Марихуана&quot; (или истината за Индийския
Цитат:

Здравейте
Аз съм представител на седмичника вестник „Родово Имение”.
Ние имаме желание да поставим началото на една борба за разрешаване легалното отглеждането на конопа в България. За целта започваме предварителна подготовка.

Искам да помоля за съдействие:
1.Тези, който са употребявали по-дълго време марихуана (или производните и) и не се смущават да застанат открито пред цялото общество, и да заявят, и отстояват, че тя не е по-опасна за човешкия организъм от тютюна и алкохола.
2. Тези, който са употребявали по-дълго време марихуана (или производните и), но имат друго мнение по въпроса от горното.
3. Тези, които могат с нещо да помогнат. Примерно: информация, статии и мнения на авторитетни личности и др.
Моля използувайте v12a3o@yahoo.com за връзка с мен.
Предварително ви благодаря Владимир Досев


Здравейте г-н Досев,
Първо искам да ви благодаря за поканата, и да споделя че съм почитател на идеите, които отстоявате чрез "Родово имение" за по-природосъобразен и духовен начин на живот!
Също така като активист на "Движение Промена" и редактор в сайта им водя активни проучвания по темата, като голяма част от публикациите на медицинска тематика са мои.

Колкото до личен опит - ще ви пиша на имейла.
Тази билка ми помогна да преживея рак навремето.
»2009/9/4 7:57

Посетител Re: &quot;Марихуана&quot; (или истината за Индийския
Цитат:

Това е казус който изисква наистина стабилно общество от здравомислещи и целеустремени хора, което ни изключва нас като такова защото съжалявам да го кажа но ние сме сбирщина от свободно носещи се, безкруполни, без ясна цел индивиди. Който мисли по различен начин нека се огледа и се сети за всички неща за които е псувал че му се случват на него, на приателите му, на близките му или било то като цяло в нашата иначе толквоа обичана от нас страна.

Напълно съм съгласен с това, но от друга страна това не е достатъчно основание личности с ясна цел и насоки в живота си да бъдат преследвани с агресивна целенасоченост и разглеждани като престъпници, заради това че имат взаимоотношения с растение, което освен всичко друго е направило живота им по-качествен.
»2009/9/4 8:06
- Страницата е генерирана за 0.1 Секунди -