FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюВажно: прочетете тази статия относно достоверността на материала отдолу!
Предмети и устройства : Библията предсказва бъдещето?
Публикувано от Geo на 2007/1/9 17:34:37 (53590 прочита )

Библията предсказва бъдещето?

Книги 
 Компютърна програма чете в Светото писание предстоящи съдбоносни събития?
 
Досега в Бибилията са засечени 9 кода  или матрици започващи с думата “Армагедон”, 15 кода, съдържащи израза “трета световна война”, 14 кода с “атомна бомба”, “атомен холокост” или “код на атомната бомба”, 31 със “смърт”, 10 с “кръв” и 19 с “терор”...
 


      2007 година според “Кодът на Бибилията” е началото на Армагедон, който ще продължи до 2012 година.

 

Това е и последната година от календара на маите и границата в предсказанията на Нострадамус. Отвъд 2012 г. Земята ще е коренно различна.

 

“Кодът на библията” е компютърна система за откриване на кодирани и криптирани съобщения в свещените текстове чрез използване на специална програма. Неин създател е израелският математик проф. Елия Рипс. Компютърът елиминира пространствата между думите и пресява единния текст на определени интервали, търсейки предварително зададени фрази или имена. Над 5000 са откритите досега библейски кодове, които разказват с места имена и дати за Христовата смърт на кръста, Втората Световна война, Хитлер, холокоста, Хирошима, Колумб, Айнщайн, атомната бомба, краят на СССР, катастрофата на совалката :Колумбия”, убийствата на Джон и Робърт Кенеди, атентата срещу израелския премиер Ицхак Рабин (1995 г.), атаките срещу Световния търговски център (2001), бомбените атентати в Мадрид (2004) и Лондон (2005), Антихриста, глобалното затопляне и потенциалния атомен апокалипсис. Думата тероризъм присъства в един от библейските кодове до “световна война”, “трета”, , “атомен холокост”, “атомно оръжие”, “Йерусалим”, разкрива американският журналист Майкъл Дроснин. Армагедон ще започне с терористичен акт срещу Йерусалим, убеден е той. Код от “Второзаконие” гласи “Атомен Йерусалим – Рамала – внезапно – анихилация – унищожение – руини – поразен – дим – смърт – паника - терор – сълзи”.

 

Досега в Бибилията са засечени 9 кода  или матрици започващи с думата “Армагедон”, 15 кода, съдържащи израза “трета световна война”, 14 кода с “атомна бомба”, “атомен холокост” или “код на атомната бомба”, 31 със “смърт”, 10 с “кръв” и 19 с “терор”.

5 изрично посочват годината 2007. Според тях през 2007 година:

·        Приливна вълна ще удари Маями, Флорида (матрицата съдържа думите “2007 – прилив – вълна – маями”)

·        “Ал-Кайда ще разработи или използва бактериологично оръжие (кодът е “2007 – смърт – бактерия – аафия”; Аафия Сидики е единствената жена-лидер в Ал-Кайда”, биолог по професия)

·        астероид ще падне в океана, вдигайки гигантска приливна вълна, междувременно ще започне епидемия (“астероид – 2007 – вълна – комета – чума – 7 дни – плъзва – кръв – огън”); епидемията може да е свързана с болестта ебола, тъйа като според библейския код през 2007 г. тя ще стане сериозна заплаха за човека (матрицата е “смъртни случаи – ебола – 2007”)

·        болестта “Луда крава” ще се събуди отново (“луда крава – жертви – хиляди – 2007”)

·        Ета Карина – масивната екзотична умираща звезда в Галактиката ни, която за 6 секунди изхвърля в Космоса толкова енергия, колкото Слънцето за цяла година, ще преживее мощна експлозия или ще избухне в свръхнова през 2007 г. (“карина – звяр – нова – ядрен синтез – 2007”)

По същото време ще започнат военни конфликти ( “начало на война – кръв – 2007”) и ще бъде разгадан таен шифър, може би библейският (“матрицата – 2007 – ще се отвори”).

В Стария завет са заложени 5 кода с името на Осама бен Ладен, 4 със Заркауи, 4 с Ал-Кайда, 38 с Джордж Буш и 44 с Исус.

Четири матрици се отнасят до Европа и гласят: “религията в ЕС е безчувственост”, “от тероризма ще израстнем – ЕС”, “евро – братство – масони”, “залезът на Бог е коситбата на мъртва Европа – антимесията – съд/присъда”.

 

Историята на пророческия шифър

 

През юни 1992 г. американският журналист Майкъл Дроснин се среща в Израел с офицвер от израелското разузнаване, за да говорят за ескалиращата война в Персийския залив.

Приближава го млад войник, който му предлага да се види с проф. Елия Ропс, топматематик от Йерусалим. Той открил в Библията точнатадата, на която ще започне войната в залива.

Рипс прочита на Дроснин откъс от книга на Елиаху бен Шломо Залман от Вилнюс – кабалист и равин, живял през XVIII век: “Правилото е, че всичко, което е било, което е и което ще бъде до края на времената е заключено в Тората (първите 5 книги на Библията) – от първата до последната дума. И не просто в най-общ смисъл, а с подробности, за всеки вид и за всеки човек, и с подробности за подробностите за всичко, което му се е случило – от деня на неговата поява до неговата смърт.”

Рипс показва на Дроснин компютърна програма, съдържаща староеврейски букви, маркирани с 5 различни цвята и разположени в мрежа, приличаща на кръстословица. Мрежата е староеврейският оригинал на Библията без интервали между думите. Тя представлява поредица от 304 805 букви в 64 реда, всеки от 4 772 знака. Проф. Рипс заедно с колегата си Дорон Уитцтум разчитат уникални кодирани съобщения в “Битие”. С компютърната програма те “преслушват” текста, използвайки метод, наречен “равнооратоящи буквени поредици”. В него откриват точни данни за холокоста, убийството на Джон Кенеди и Френската революция, заложени с прецизност и честота, каквито обикновения шанс изключва. Според Рипс в свещения текст има безкрайно количество информация, тъй като намирането на нова дума или фраза отвежда към друга, забелязана вертикално, хоризонтално или диагонално от компютъра. Така Рипс открива в “Битие” думите “Хюсеин”, “Скъд” и “руска ракета”, заедно с изречението “Хюсеин избра деня”. В глава 14 на “Битие” попада и на фразата “огън на трети шават” – споредеврейския календар това е датата 18 януари 1991 година – денят, в който Ирак изстрелва първата ракета “Скъд” срещу Израел. Рипс попада на тази информация 3 дни по-рано.

По материали от в. 168 часа

 Свързани връзки
#Повече за Предмети и устройства
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел

Посетител Re: Библията предсказва бъдещето?
Умръзна ми от предсказанията свързани със сътбностната2012г. Не вярвам в тях,както не вярвам в предначертания път(сътба) на всеки от нас.Сътба няма защото ако има такава то тя би обезмислила раждането ни.Иначе хората ще продължим да си свързваме неблагоприятни и необясними за нас събития с нея докато не се научим да ги предвиждаме и съответно да ги избягваме.Тази тема е доста обширна затова няма да навлизам в детайли.Що се отнася за тайния код в библията на мен лично не ми харесва това,че в последно време определени кръгове се опитват да маниполират християнството за лични цели или друга глупава изгода.Или маниполиране чрез оскверняване на светини целящо ослабване на вярата на хората(не,че са я запазили в себе си голяма част от хората в последно време)чрез насаждане на съмнение(най-големият и враг),провокирано от предаването на друг смисъл(Тйния код в Библията и Шифъра на Леонардо) на нейните най-големи светини каквито са Библията и Исус Христос.Има една тема табу обаче забулена в по-голяма мистерия от всичките мистерии свързани с християнството взети заедно,а именно темата за Исусовото евангелие написано от самият Исус Христос.Това евангелие и всяка информация свързана с него е една от най-добре прикриваните тайни на Ватикана и всички визши църковни настоятелства по света.С това евангелие Исус оставя своя завет за поколенията,като обобщава своето учение в няколко основни аспекта,а именно 1-Всички хора сте равни пред бога. 2-Не ви трябват посредници между вас и бог за да преоткриете бога търсете го в сърцата си. 3-Не търсете бог в храмове от камък и от дърво той е навсякъде около вас повдигнете камъка,разцепете дървото и ще ме намерите. Моят храм е в сърцата ви и навсякъде окло вас.Тези няколко фрази изречени и написани от самия Исус в момента са враг номер едно за църквата и ,както сами се убеждавате чрез посланието ,което носят в себе си те са основният подкопаващ фактор на нейните устои.Лично аз не ходя на църква.За мен няма по тъпашко нещо от това по време на празници да се ходи на църква само защото традицията го повелява или само защото трябва да си запалим сфещи и да се помолим за себе си и близките след което да си намислим три желания свързани с тях или с нас,които златната рибка се надяваме да изпълни.Малко са хората обаче които ще отидат в(божия храм) и с чисто сърце ще се помолят за всички но само не и за себе си.Не ходя на църква и заради смирението,което цари в нея.Смирение и страхопочитание към бога ,което не съм срещнал още никъде в живота от страна на същите тези смирени и богобоязливи хорица търсещи бога в църквите.За сега стига толкова и нека се опитаме да приемаме живота като храм в който да се опитаме да бъдем смирени и добри та дори и наполовина от това което сме в църквите пак ще е достатъчно.Ако някой има информация свързана с Исусовото евангелие или някъква теория свързана с него из нета да напише нещо ако не намерите нищо все пак няма да ме учуди. написа Нешо Геровски
»2007/1/11 5:05

Посетител Re: Библията предсказва бъдещето?
Много любопитно!Интересни предсказания.Но дали ще се сбъднат-ще поживеем и ще видим.
Много ми допадна ,обаче коментара на Нешо Геровски.Много добре написан,въпреки досадните правописни грешки.Често съм се питал,наистина как така Исус Христос не е оставил никакво писмено послание.Обяснението на г.Геровски за укриването му от Ватикана звучи твърде правдоподобно.Много бих се радвал,а и не само аз,ако едно от чудесата ,които в най-скоро време предстои да се случат ,да е това послание да се появи по някакъв начин на бял свят и стане достъпно за всички .

Динко Господинов
»2007/1/11 18:11

Посетител Re: Библията предсказва бъдещето?
ne 4e ne viarvam v predskazania no ima6e mnogo takiva za 2000 ta godina i za kraia na sveta no vse o6te jiveeme taka 4e mnogo ot napisanoto po gore ne mi se viarva da se slu4i ili gre6no e raskodirano.
a i ne mislia 4e terorista ZARKAUI igrae tolkova kliu4ova rolia v sveta ta 4ak da pi6e za nego v bibliata
»2007/1/15 13:21

mlimma Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

mlimma

Регистриран на: 2007/4/18
Постове: 3
От:


Що за БОЗА е това?Как може да се използва библията за подобно нещо? Явно авторите имат богато въображение е затова замазват "Историята" с пророческите измишльотини! библията не може да бъде 'пророк',тя може единствено да ни поучи от вечните грешки ,които правим в ТОЗИ живот!!! :-x
»2007/4/18 11:40 Профил

kireza Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

kireza

Регистриран на: 2007/4/21
Постове: 1
От:


Омръзнало им било,не вярвали ...и т.н.А защо въобще пишете коментари?
Разбира се че в древните писания е зашифрована както древната история,така и бъдещи събития.Но нали сме най-атеистичният народ,то не вярваме на нищо до като не ни тресне по коравите кратуни....
;-) :evil: :roll: :-D
........................................................
Пристанище просто на Вола построяват,
водите над Тракията ладии порят,
аргонавтите нови там се появяват,
а в Алтай шимпанзета си бърборят.

Бургас,03.10.2005 г.


[ Редактиран от kireza Включен 2007/4/21 1:47 ]
»2007/4/21 1:42 Профил Посети уебсайта

karutzar Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

karutzar

Регистриран на: 2006/6/14
Постове: 4
От:


mlimma, Въобще не е боза. Статията не обяснява принципа на действие на тази програма. А тя е нумерология. Всяка буква в еврейската азбука (пък и не само в нея) има определено число. Програмата търси числата - например Буш има число, със същото число в тората има няколко думи. Мога да дам линка на програмата в нета (но не ми се рови сега) - цял екип я разработва. М/у другото в екипа има и 1 българин...
Цитат:

Що за БОЗА е това?Как може да се използва библията за подобно нещо? Явно авторите имат богато въображение е затова замазват "Историята" с пророческите измишльотини! библията не може да бъде 'пророк',тя може единствено да ни поучи от вечните грешки ,които правим в ТОЗИ живот!!! :-x
»2007/5/12 15:37 Профил

karutzar Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

karutzar

Регистриран на: 2006/6/14
Постове: 4
От:


Ето Сайта за когото споменах. :lol: :lol: :lol: Горе-долу е като Нострадамус...
»2007/5/15 15:51 Профил

nik Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

nik

Регистриран на: 2007/7/4
Постове: 4
От:


Здравейте,да Ви се представя,вече за втори път,защото това,което написах преди малко -изчезна!Лош старт!Дано да е за добро! :-D Аз съм добронамерен,любознателен и лоялен човек.Обичам градивните неща и не харесвам празните спорове,красивите и ефектни,но губещи времето слова!Това е!Малко националист съм и т.н.По повод написаното по отношение на Стария завет, съм предпаазлив и песимист,защото има не малко основания и публикации ,за това,че Заветът е бил подправен.И то не веднъж!Лично аз ,без да съм специалист,-за себе си, -не вярвам на нагласените и "вдъхващи страхопочитание" и "внушаващи научност",методики.Целият им авторитет се гради на нашето незнание,наивност и естествената нагласа на хората да вярват в нещо,което не им е известно,но им е представено по един внушяващ доверие,авторитетен и любопитен, наркотично дразнещ и допълващ белите петна в съзнанието им начин,както и незадоволимият им стремеж и любопитство ,да надникнат в бъдещето.Идеален способ за утвърждаване на каквито и да е митологии и за манипулация по отношение на очаквани събития-/най-вероятно ,част от тях ,вече планирани/!Мисля,че не бива да отхвърляме и най-невероятните тези, особено,ако нямаме доводи за това,всичко е възможно,но и не трябва да бъдем наивници и лековерници, а да проверяваме!Животът ни предлага изключително много възможности за проверка ,но за това се иска наблюдателност и сетива, изучаване на литература,пак наблюдение,сравнение,изследване и анализ, да не забравя-плюс опит!Това е почвата върху която може да разцъфти цветето ,наречено резултат или ИСТИНА!
»2007/7/5 0:07 Профил

lagrima Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

lagrima

Регистриран на: 2007/7/8
Постове: 1
От:


Със сигурност в Библията са заложени някакви предсказания, но дали е във властта на човек да достигне до тях? Не смятам, че с компютър е възможно да се открие нещо. Впрочем, ще видим, дали ще се сбъднат разшифрованите предсказания за 2007 година. :lol:

[ Edited by lagrima On 2007/7/9 16:32 ]
»2007/7/9 17:31 Профил

demon22 Re: Библията предсказва бъдещето?
Навлиза в материята
Навлиза в материята

demon22

Регистриран на: 2005/10/1
Постове: 19
От:


По-скоро вярваите отколкото не, част от тези неща ги е предсказала и Ванга и Едгар Кеиси и още 2-3 знаменити "пророци", ще живеем и ще видим. 8-)
»2007/9/29 11:04 Профил

KILLER Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

KILLER

Регистриран на: 2007/12/6
Постове: 2
От:


[size=x-largeВсъщност това не е единствената тайна на Ватикана. Много служители са били "отстранявани" заради това което знаят.
Ватикана пази ревностно своите тайни. Иманно там има и информация за историята на всички народи, включително и нашия.[/size
»2007/12/6 12:50 Профил

Multikill Re: Библията предсказва бъдещето?
Навлиза в материята
Навлиза в материята

Multikill

Регистриран на: 2008/2/6
Постове: 13
От:


Taka i az ako si zema primerno knigata harry poter moga primerno da podreda nekvi bukvi i da kaja 4e ima skriti kodove i te ozna4avat ne6to. Naistina interesna statiq no mnogo mnogo ne mi se vqrva no kakto vidqh v edin drug komentar 6te prejiveem i 6te vidim kakvo 6te stane 8-)
»2008/2/6 19:20 Профил

Multikill Re: Библията предсказва бъдещето?
Навлиза в материята
Навлиза в материята

Multikill

Регистриран на: 2008/2/6
Постове: 13
От:


Просто е невазможно в Библията да има такива кодове. Няма как да се предскажат такива неща зашото библията е писана от просто хора не пророци или някакви гадатели. Тя е само една книга която не може да садаржа такива предсказания
»2008/2/11 18:47 Профил

karutzar Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

karutzar

Регистриран на: 2006/6/14
Постове: 4
От:


Цитат:

Просто е невазможно в Библията да има такива кодове. Няма как да се предскажат такива неща зашото библията е писана от просто хора не пророци или някакви гадатели. Тя е само една книга която не може да садаржа такива предсказания

Оправи си правописа... :-D Изглежда не си разбрал за какво става въпрос. Не става въпрос дали библията е пророческа книга. Говори се за чиста нумерология. Всяка дума има определена вибрация и смисъл. Думи с еднакви нумерологически сборове имат едни и същи вибрации. Следователно означават едно и също нещо (но погледнато под различен ъгъл).
»2008/2/20 18:53 Профил

skull9311 Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

skull9311

Регистриран на: 2009/2/23
Постове: 2
От:


Аз лично вярвам във пророчеството че през 2012 година ще се случи нещо! Може би ако се позамислим може би има както малко истена така и малко фантазия! Но трябва да се запасим със всичко необходимо за живота след този апокалипсис-трябва да си намерим удобно място за живеене но задължително да е до извор със вода защото тогава можеби няма да има!! Ще ни трябват и хранителни запаси и медицински консумативи!! Ще са ни нужни и оръжия и боеприпаси - със една дума всичко необходимо за живота!!! Трябва да имаме запас от всевъзможни неща!!!!! Ако прочетете това се замислете! Аз вече съм пресметнал всичко! Ваш ред е !!! :-)
»2009/2/23 19:40 Профил

Selina1961 Re: Библията предсказва бъдещето?

Нов

Selina1961

Регистриран на: 2009/4/10
Постове: 1
От:


Регистрирах се само за да кажа моето лично мнение по въпроса за бъдещето и края на света. За всеки един от нас края на света ще настъпи със собстената му смърт. :-( А кога ще стане това никой не знае. Хората казват, че Господ Бог взима на човек първо акъла, след това душата. Така че няма и да разберем когато става това. Особено ако сме в центъра на ядрен взрив. По-лошо ще е, ако някой уцелее и остане инвалид в пълно съзнание, болен, недъгав и без близки. Но всекиму заслуженото. Денят на Страшния съд идва за всеки... Така, че все още имаме време да се покаем за грешките си които виждаме или дори не виждаме и да се постараем да бъдем по-добри ;-)
»2009/4/10 22:59 Профил
- Страницата е генерирана за 0.11 Секунди -