FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно меню

Логин
Потребителско име

ПаролаЗабравена парола?

Нямате регистриран акаунт?
Регистрирай се!Конспирации » Конспирации, конспиративно мислене и псевдонаука
Публикувано от Geo на 2013/8/26 2:19:37 (8705 прочита )

 

Теория на Конспирацията

Точно 10 години след стартирането на Феномени БГ - Алтернативният портал, с 10 години по-мъдър и по-опитен, пиша тази статия като извинение и молба за прошка. Пиша я и в опит да изкупя вината си като посоча слабостите на конспиративния начин на мислене, да разоблича частично псевдонауката и да ви насоча към единствената разумна алтернатива. Отлагах писането й от години, но вече отговорността ми не ми позволява да продължавам да отлагам. В статията можете да прочете накратко историята на портала, защо се отричам от 95% от написаното в него и какъв алтернативен светоглед предлагам. Статията съдържа и превод на значителна по обем статия от Popular Mechanics, като тя е обозначено ясно като такава. В края й ще намерите полезни връзки и книги, които препоръчвам.

 

 Конспирации » Zeitgeist - последна версия български субтитри
Публикувано от Geo на 2008/3/5 20:28:59 (33706 прочита )
Zeitgeist The Movie - Цайтгайст
След прекарани още няколко часа в доизпипване на субтитрите и поправяне на няколкото грешки имаме последна версия на субтитрите за финалната версия на филма Zeitgeist. Субтитрите можете да свалите оттук (Zeitgeist.Final.Edition.DVDRip.XviD), филма - от този торент. Повече за Zeitgeist и субтитрите тук.
 
EDIT: След още една неделя, посветена на Zeitgeist и с малко помощ от субтитрите на Момчил Денев, който е правил субтитри и за първите две части, вече имаме обща версия - моя, със заемки от Момчил, която е окончателно последна и ще бъде качена в Колибка и на официалния сайт на филма.
EDIT2: Работихме заедно 2 седмици с Момчил Денев и смятам, че получената версия е възможно най-доброто, което може да се направи при този труден филм - с много текст, сбит в малко време. Надяваме се да ви хареса :-)


Конспирации » Zeitgiest The Movie - с български субтитри
Публикувано от Geo на 2008/3/1 14:33:13 (22499 прочита )
Zeitgeist The Movie - Цайтгайст
 
Скоро ще излезе Излезе последната и финална версия на филма Цайтгайст (Zeitgeist - The Movie) - сборен филм, разкриващ редица световни конспирации - от християнстката религия и религиозните институции, през 11 септември до глобалната финансова система и подготвяния Нов световен ред. Имах удоволствието, след координация с режисьора на филма, да направя официалните български субтитри за последната версия на филма. Субтитрите са отлично синхронизирани за последната версия и преводът е пълен.
 
Субтитрите можете да свалите от сайта на филма или от Fenomenibg.com като кликнете тук. Филма може да изтеглите от международен торент като кликнете тук. В момента търся човек с права да качи филма в arenabg.com или zamunda.net след като излезе, за да стане свободно достъпен (ресурсите на този уебсайт не позволяват това). Ако знаете английски, кликнете "още" отдолу, за да гледате предпоследната версия на филма онлайн (но без субтитри) от Google Video.


Конспирации » Учени предприемачи плашат с глобалното затопляне
Публикувано от Geo на 2008/1/10 23:34:49 (11949 прочита )
Глобално затопляне? Човек? 

Бих искал да ви пожелая щастлива Нова година, но за жалост прогнозите ми са малко по-различни.

Очаква ви много лошо време. През 2008 г. телевизията ще ви показва нови и нови картини на природни бедствия, които ще свързва с глобалното затопляне. Ще ви се казва, че такова странно време със сигурност е знак за опасни климатични промени. Ще ви плашат, че това което виждате, е само увертюрата на апокалипсиса, предстоящ в най-скоро време – поне ако не вземете спешни мерки да охладите планетата...Конспирации » "Марихуана" - Част Втора
Публикувано от Geo на 2007/6/14 2:03:08 (35270 прочита )
Марихуана - Част 2 Първата статия на тази тематика, "Марихуана (или истината за Индийския коноп)", предизвика голям интерес и доста коментари, така че не се почудих много, преди да откликна на призива на автора й - Дъг Ърчи, да публикувам продължението. За тези, които не помнят, в първата статия, с оригинално заглавие "Истинската причина, поради която марихуаната е нелегална", се привеждат аргументи в подкрепа на тезата, че марихуана не е обявена за незаконна, заради това, че е заплаха за ума и здравето на човека, а заради интересите на големия бизнес с петролни продукти. Посочват се и множество приложения на марихуаната, от които се лишаваме, понеже е в нелегалност.
 
Текущата статия е по-скоро интересен преглед на кореспонденцията, която автора е получил в отговор на първата си статия - доста лични истории, свързани с марихуаната, които се надявам да намерите за интригуващи...


Конспирации » Глобалното затопляне и човешкия фактор
Публикувано от Geo на 2007/3/12 1:04:29 (47553 прочита )
Втората статия от серията за глобалното затоплянe с фокус върху парниковия ефект и човешкото участие. Разбиване на 11 мита за за антропогенното глобално затопляне и посочване някои от мотивите зад тази конспирация.
 
Първата статия можете да видите тук.


Конспирации » Глобалното затопляне... на Марс, Юпитер, Плутон и Тритон
Публикувано от Geo на 2007/3/5 21:46:00 (21842 прочита )
Глобално затопляне и парников ефект? Това е първата от серия от (поне) две статии за глобалното затопляне, които имаме намерение да публикуваме в Алтернативния портал. В тези статии ще се опитаме да представим нещата така, както ги вижда науката, а не така, както им се иска да ги виждаме на някои лобистки групи, печелещи милиарди от страха на хората. В тази ситуация сериозните учени изведнъж се оказват в ролята на алтернативна, вместо на водеща сила. Светът е подведен от група учени, лобисти и корумпирани екоактивисти, а традиционната наука все още не може да намери начина да им се противопостави и да изведе истината на преден план. Това не е първият подобен случай, като най-фрапиращ от останалите е случаят "СПИН", за който все още не сме писали не защото няма какво да се каже, а поради липса на ресурс.
 
Прочетете цялата статия и преценете дали глобалното затопляне действително се дължи на CO2  и другите парникови газове (т.нар. "парников ефект") или просто сме свидетели на края на няколко големи природни цикли...


Конспирации » Рептилоидите са сред нас - интервю с Кредо Мутуа
Публикувано от Geo на 2006/9/7 21:56:10 (38965 прочита )
 Зулуския шаман и старейшина Кредо Мутуа
 В едно уникално и завладяващо интервю на Рик Мартин големият зулуски шаман и старейшина Кредо Мутуа разказва за извънземните пришълци, които от хилядолетия насочват и се месят в живота на човечеството. Срещи, отвличания, манипулации, следи за тяхното съществуване от най-древни времена и в най-различни народи...
 


Конспирации » Телевизията - масова хипноза и контрол
Публикувано от Geo на 2006/6/3 19:31:00 (13759 прочита )
 Промиване на мозъци  Един от най-разпространените примери за масов контрол на съзнанието в така нареченото свободно и цивилизовано общество е навлизането и употребата на телевизорите. Това не означава, че всичко по телевизията е създадено, за да промива мозъци. Но голяма част от днешните телевизии се управляват от големи корпорации, които имат да защитават огромни финансови интереси. Притежателите на две от най-големите телевизии в САЩ имат пръст и в отбранителната индустрия на страната - Westinghouse (CBS) и General Electric (NBC). В България най-гледаната телевизия - БТВ (Алфа Рисърч, април 2006) е собственост на медийния магнат Мърдок, който е пряко свързан в момента управляващите САЩ - републиканците на Буш. (FOX News, собственост на Мърдок, нееднократно е обвинявана в еднолицево представяне на новините, особено в последно време).
 
В статията са засегнати някои от начините за промиване на мозъци, най-вече чрез телевизията и киното...


Конспирации » 9/11 2001 - дойдохме си на думата!
Публикувано от Geo на 2006/3/27 19:50:57 (22535 прочита )
9 септември 2001 година, Ню-Йорк, кулите близнаци 
 Не знам как стои за вас въпроса за 11 септември 2001 година и дали изобщо стои. За мен сравнително скоро след това вече нямаше съмнение, че цялата работа е една голяма заблуда. След това гледах Фаренхайт 9/11 на Майкъл Мур. Не лош филм. Днес гледах по-добър. Много по-добър.

http://video.google.com/videoplay?docid=-2023320890224991194

Видеото е стрийминг, което означава, че ако имате връзка над 20-25kb/s международен ще го гледате без проблем. Ако не, ще трябва да паузирате и да изчакате да се зареди, за да го гледате. Цялото нещо е 1 час, но почти не оставя неразнищена нишка.

Вижте и какво прави Чарли Шийн, интервю с който беше излъчено по CNN. В онлайн анкетата , проведена от CNN, 84% от отговорилите 51000 души смятат, че правителството прикрива истинските факти за 11 септември 2001-ва година.
 

« Предишна[1] 2 Следваща »


Топ Новини


Синдикирани Заглавия

Топ Сваляния
 ·Сбогувайте се с бол..
 ·За състоянието на ч..
 ·Книга на Мирдат

Топ Връзки
#Порталът към съзнат..
#Truden.com - Трудни..
#Xnet Communication
#НЛО Start.bg
#Сайт за медитация н..


Търсене


Анкети
Практикувате ли медитация?
Приключена на 2010/3/3 14:44

» Да, почти непрекъснато.
3 %
3.33 % (3)

» Да, ежедневно.
10 %
10.00 % (9)

» Да, но рядко.
8 %
8.89 % (8)

» От време на време.
10 %
10.00 % (9)

» Не, но съм пробвал.
13 %
13.33 % (12)

» Не практикувам изобщо.
54 %
54.44 % (49)

Общо гласове: 90
Общо гласували: 90
[ 0 Коментари ]

Какво мислите за филма Zeitgeist?
Приключена на 2008/5/12 20:37

» Супер е!
39 %
39.47 % (30)

» Кара те да се замислиш
42 %
42.11 % (32)

» Интересни неща, но дали са верни...
10 %
10.53 % (8)

» Ама че лъжи!
1 %
1.32 % (1)

» Изгубих си времето, нищо интересно
6 %
6.58 % (5)

Общо гласове: 76
Общо гласували: 76
[ 2 Коментари ]Топ Статия
За днес все още няма топ статия.

- Страницата е генерирана за 0.32 Секунди -