FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюВажно: прочетете тази статия относно достоверността на материала отдолу!
Близки срещи : Срещи на самолети с НЛО
Публикувано от Geo на 2005/7/20 22:16:22 (3227 прочита )

Срещи на самолети с НЛО

Стотици пасажери бяха на част от секундата от най-голямата катастрофа в британската история, когато два пътнически самолета се разминаха само на 40 метра над летище Хийтроу. Обществото беше шокирано. Това което не знаят повечето хора, е че в последните деситилетия е имало около 30 подобни случаи, но с НЛО...

Уестърн Дейли Прес откри документи, описващи сензационните инциденти. Секретните файлове на гражданската авиация в момента са на разположение на Ник Редфърн, писател и главен разследващ случаите, който ги предоставя на Дейли Прес. Секретните документи съдържат информация за пилоти и диспечери, които са наблюдавали НЛО, прелитащо в опасна близост до пълни с пътници самолети.

Наскоро говорителят на Гражданската авиация направи изявление относно секретните документи: "Нашите доклади са направени от отлично обучени пилоти и диспечери. Ние не оспорваме твърденията на тези пилоти, въпреки, че не можем да обясним видяното от тях. Ние признаваме, че в някои случаи самолетите са били застрашени от сблъсък с обекти, незасечени от радарите. Ние оставаме отворена възможността тези обекти да са от извънземен произход. Някои неща просто не могат да бъдат обяснени, но те са наблюдавани от професионалисти и ние не можем да не вземем предвид техните думи."

Гражданската авиация внимателно и безшумно е събирала и анализирала информацията за тези опасни срещи на техни самолети с НЛО в продължение на години. В един от докладите четем: "Никога не бях виждал нещо подобно и не мога да обясня какво беше." Докладът е написан от пилота на Бритиш Еъруейс Майк Далтън за наблюдавания от борда на неговия Боинг 737 обект със дисковидна форма и сребрист цвят. Случката е станала на 5 ноември 1990 година. Самолетът е изпълнявал редовен курс от Рим до Гатуик.

"Аз и моя помощник извикахме още двама души от екипажа за да го видят, когато обектът изчезна от полезрението ни. Радарите на земята не са го засекли, така че трябва да се е движел с феноменална скорост." Подробни изследвания определят, че НЛО е видяно от втория пилот на "Боинг"-а, както и от пилота на един изсребител "Торнадо", който бил принуден да направи светкавична маневра, за да избегне сблъсък с НЛО-то.

На 21 април 1991 година понятието "близка среща" придобива нов смисъл за екипажа и пътниците на самолет, пътуващ към Лондон. В 9.00 часа капитан Ачил Загети, който управлявал самолета МакДонъл МД80, бил изненадан от НЛО, което прелетяло близо до неговата машина, докато летял над Кент на височина 7 километра. НЛО прелита на 300 метра от самолета и затова случаят е класифициран като "близка среща" и Гражданска Авиация започва официално разследване. Около две седмици след инцидента е публикувано следното изявление: "Пилотът съобщи, че обектът е бил светло-кафяв, кръгъл, с дължина около три метра и не описа никакви знаци за задвижваща система. Самолетът е бил под контрол на Лондонския диспечерски център, който не е направлявал друг самолет в района, но в подкрепа на съобщеното от пилота, на радара е била забелязана бледа следа на около 6 километра зад самолета.

Следващия инцидент се случва на 1 юни 1991, когато жълто-оранжев цилиндричен обект, дълъг около 3 метра, е забелязан да прелита на броени метри от екипажа на Боинг 737 на Британия Еърлайнс пътуващ от Дъблин за Лондон. След 16 дни е забелязан още едно цилиндрично НЛО, този път от Валтер Лейс, германски инжерен на борда на Дан Еър полет ДА 4700, докато пътувал за Хамбург.

На 6 януари 1995 година капитан Роджар Уилс и помощник-пилота Марк Стюарт започват заход за кацане на летището в Манчестър на борда на Боинг 737 със 60 пътници на борда. Седемнадесет минути преди кацането, странно НЛО с триъгълна форма преминава с голяма скорост от дясната страна на самолета на разстояние, което пилотите описват като "много близо". Всъщност двамата интуитивно се свили в седалките си при тази среща.

Това е откъс от разговора на екипажа на Б737 и диспечера.

Б737: " Току що нещо прелетя отдясно на самолета с много висока скорост."

Манчестър: "Няма нищо на радара. Самолет ли беше?"

Б737: "Имаше светлини, мина до щирборда ( дясната страна на кораб или самолет ) с много висока скорост."

Манчестър: "Проверяваме радара... Не не виждам нищо засега, така че трябва да е било много бързо или да се снижило много бързо веднага след като ви е подминало."

Б737 "Добре, кацаме."
Свързани връзки
#Повече за Близки срещи
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел
- Страницата е генерирана за 0.04 Секунди -