FenomeniBG.com :: световни мистерии, феномени, конспирации, научни загадки, нло, извънземни, алтернативна медицина
Главно менюВажно: прочетете тази статия относно достоверността на материала отдолу!
Пирамидите в Гиза : Разположението на Пирамидите в Гиза
Публикувано от Geo на 2005/7/15 18:31:51 (12452 прочита )

Разположението на Пирамидите в Гиза

Първият интересен факт, свързан с пирамидите в Гиза, е тяхното уникално разположение върху земната повърхност. И трите пирамиди са почти точно ориентирани по четирите посоки на света...

Разположение спрямо посоките на света

 

 Сателитна снимка на пирамидите

Първият интересен факт, свързан с пирамидите в Гиза, е тяхното уникално разположение върху земната повърхност. И трите пирамиди са почти точно ориентирани по четирите посоки на света. Отклонението на Голямата пирамида от посока север е 2'28" , юг - 1'58", изток - 5'30" и запад - 2'30". Ъглите на основата са почти идеални прави ъгли. Шансът това да е станало случайно е абсурдно малък. От друга страна знаем, че египтяните не са познавали компаса тогава. Възниква въпросът кой и кога е построил пирамидите и с каква цел.

 

 
Сателитна снимка на пирамида
 
 
 
Пирамидите и делтата на река Нил

Друг интересен факт в разположението на пирамидите, е че ако продължим мислено диагоналите на основата на Голямата пирамида, те заграждат точно делтата на Нил, както личи от сателитната снимка отгоре. Египтяните не са имали методи, с които да построят пирмидата точно по този начин, а шансът това да е станало случайно е нищожен.

 

Може би най-необяснимото "съвпадение" от всички е открито от Чарлс Пиаци Смит(1819-1900), които бил уважаван учен в Шотландия, занимаващ се с астрономия. В книгата си "Наследството на Голямата пирамида" (1877г) публикува дадените по-долу илюстрации с обяснението, че пирамидата лежи на 31 градуса източна ширина и 30 градуса северна ширина. 31-вият меридиан е най-дългият земен меридиан, а 30-ият паралел - най-дългият земен паралел. Те се пресичат на едно единствено място и това място е платото край Гиза. Оттук следва, че пирамидите лежат точно в центъра на цялата земна маса на света и я разделят на четири равни части! Може би и това е съвпадение???

 
 
Ако искате да видите още сателитни снимки на пирамидите в Гиза и на цялата планета можете да свалите безплатния софтуер от Google - Google Earth: официална страница.Свързани връзки
#Повече за Пирамидите в Гиза
#Статии от Geo
Версия за принтиране   Изпрати тази статии на приятел
- Страницата е генерирана за 0.09 Секунди -